Molta igualtat entre els 224 ocells que van cantar en el concurs de « El Pardillo»

El dissabte 17 d'abril ja figura en la història de l'Associació Cultural Silvestrista El Pardillo de Puçol: després d'any i mig sense organitzar activitats, per fi es va celebrar el concurs social, en el qual van participar 75 membres i 224 ocells entre totes les categories. Perquè la festa fora completa, els premis van estar molt repartits i ara comencen les quatre proves del campionat provincial.

El Pardillo és una de les associacions més veteranes de Puçol i cada any organitza els seus concursos socials, a més de participar en les proves provincials, autonòmiques i nacionals. Fins i tot ha organitzat en alguna ocasió el Campionat d'Espanya.

El que mai havia fet és estar més d'un any sense exhibir els seus ocells cantors. Fins ara.

Des de finals de 2019, l'associació vivia un llarg silenci que va finalitzar el 17 d'abril, en el camp de futbol del Poliesportiu Municipal, amb el torneig reservat als socis, dels quals van assistir 75 a esta convocatòria marcada per les mesures contra la Covid: distanciament, màscares, gel i, per als encarregats de transportar els ocells, l'obligatorietat d'usar guants.

«Pese a l'any sense activitats, continuem tenint socis del Port de Sagunt, Canet, Estivella, Petrés, València, Requena, Museros, Rafelbunyol i, per descomptat, Puçol», recorda Joaquín Collado, president de l'associació . «A més, com així ho exigeixen les mesures de seguretat, no va haver-hi esmorzar conjunt com havíem fet en anys anteriors, sinó que repartim a cada participant el seu esmorzar i el vam menjar a l'aire lliure».

Tres jutges d'àmbit nacional van ser els encarregats d'avaluar les 43 tandes de cant: Barrionuevo, Blay i Moneva. Les seues puntuacions van donar com a resultat uns trofeus molt repartits, «cosa que també es deu al fet que eixos ocells no havien cantat abans, perquè portem any i mig sense concursos, i tots tenien ganes de demostrar les seues habilitats amb el bel cant», afig Joaquín.

Els guanyadors de les diferents categories van rebre els premis de mans de l'alcaldessa Paz Carceller i el regidor José Mª Esteve:

Passerell novell: Francisco Urbano.

Cadernera: Felipe Hornos Parra.

Verdum: Iván Calero Ruiz.

Gafarrón: Juan Manuel Calero.

Mixt de passerell : Vicente Montoro.

Mixt de cadernera : Juan Valiente Muñoz.

Mixt de verdum : José Ramón Pastor.

Mixt de gafarrón : José Antonio Gil.

Com conclou el president, «va ser un esdeveniment molt ben desenvolupat, sense incidències, amb participants molt respectuosos amb totes les normes. Sabem que estem en una pandèmia que ens obliga a complir uns requisits estrictes, però com silvestristes que som, estem impacients per eixir més a la naturalesa i tornar a gaudir tots junts».

Un gaudi que comença a ser una realitat el 24 d'abril, amb les tres proves puntuables del campionat provincial (Alcudia de Crespins , Paterna i Estivella), a les quals s'afegirà la cita final en Alcudia de Crespins , el 23 de maig, on es farà lliurament dels trofeus a la regularitat. Això sí, la resta de categories (autonòmic i nacional) no es realitzen enguany.

De moment, els ocells canten… però només en territori valencià.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos face137-entrega-premios-pajaros-1

 

 

 

22 abril 2021
FaceBook  Twitter  

Altres