«Retto Gerard Challenger», la ultra trail solidària de 92k que connecta Puçol amb la serra Espadà

El 24 de juliol sonarà a Puçol el tret d'eixida del Retto Gerard Challenger, una ultra trail solidària que recorrerà res menys que 92 quilòmetres al llarg de les serres Calderona i Espadà, fins a Higueras. L'objectiu? Recaptar fons per a comprar una cadira elevadora a Gerard, un jove amb diversitat funcional al qual cada dia la seua mare puja i baixa a coll per les escales de la seua casa.

Complir reptes «impensables» per a ajudar als seus socis. Este és l'objectiu de Cazarettos, una associació sense ànim de lucre que aproxima l'esport i la naturalesa a persones amb diversitat funcional. «Ens dediquem a acompanyar per la muntanya a persones que per si soles no tenen mitjans per a fer-ho», explica Jaime Barrantes, vicepresident de l'associació.

Per a això, «mirem com podem donar-li l'oportunitat per a accedir al medi natural». Cadires de muntanya mono roda, barres direccionals per a cecs… «I també practiquem altres esports relacionats amb la naturalesa, com a esquí o busseig».

Però més enllà d'aproximar l'entorn natural, Cazarettos tracta de donar visibilitat a les malalties estranyes i recaptar fons per a ajudar als seus socis. En este cas, a Gerard Marín, un jove de 20 anys amb diversitat funcional al qual els seus pares pugen i baixen a collibè diverses vegades al dia per les escales de la seua casa. «A l'inici de l'any marquem les prioritats dels socis, i la primera enguany era aconseguir una cadira elevadora per a Gerard», explica Barrantes.

La pandèmia va suposar la suspensió de totes les ajudes de patrocinadors, així que van veure l'oportunitat d'aprofitar la seua passió per l'esport de muntanya per a donar a Gerard i la seua família l'ajuda que necessiten. «Com tenim seu a Puçol, se'ns va ocórrer organitzar este repte», comenta el vicepresident de Cazarettos: «i acabarem a Higueras, on hi ha diversos membres de l'associació».

Així, direcció sud-nord, la ultra trail recorrerà les serres Calderona i Espadà. En total, 92’31 quilòmetres amb 4.737 metres de pendent positiu, un desafiament que començarà a Puçol el divendres 24 de juliol a les 18 hores per a finalitzar-se el dissabte 25 al migdia a Higueras: entre 16 i 18 hores de carrera contínua per muntanya.

L'objectiu és aconseguir a través de les inscripcions 2.428 euros que, sumats als 3.600 euros que van donar a l'associació els treballadors de Ford Almussafes, serien suficients per a comprar la cadira, explica Pepa Alpuente, tresorera de Cazarettos.

«Un altre objectiu que tenim és aconseguir un altre exoesquelet, així que si sobra alguna cosa, aniria per al següent soci de la llista de prioritats», afig.

342-cazarettos-3

Tres modalitats de participació

La primera és per trams —de 25 quilòmetres aproximadament—, podent acompanyar als membres de l'associació, que realitzaran el recorregut en la seua totalitat. Per a això, cal informar l'associació del tram que es té previst realitzar a través del correu electrònic info@cazarettos. Això sí, per a garantir la seguretat de tots, en cap cas es podrà superar el màxim de 20 persones per grup.

El preu de la inscripció és de mínim 60 euros per realitzar la prova completa, o bé 15 euros mínim per cada tram de 25 quilòmetres, ja es recórreguen en el dia de la prova o qualsevol altre, entre l'1 i el 26 de juliol. Per descomptat, no existeix límit màxim per a les donacions.

Els trams oficials són: de Puçol a Segart, de Segart a Soneja, de Soneja a Nevera de Castro, i d'allí a Higueras, on es troba la meta. Així mateix, es reserva una etapa especial entre Pavías i Higueras en la qual s'inclourà la participació de persones amb diversitat funcional, realitzant este tram amb cadires de muntanya Joelettes.

Una vegada finalitzada la seua part triada, els inscrits compartiran una fotografia en xarxes socials o Strava mostrant els quilòmetres realitzats indicant el concepte: Jo sume quilòmetres per a Gerard’. És important etiquetar a l'associació, que sumarà tots els quilòmetres realitzats per a calcular el total recaptat.

La segona manera de participar és fer una donació de quilòmetres solidaris des de la zona d'entrenament, sumant-se al Retto Gerard Challenger per compte de cada corredor. Els participants aportaran mínim 0’50 euros per quilòmetre recorregut.

No importa si és en muntanya, asfalt o fins i tot en cinta: Esta modalitat pot realitzar-se en qualsevol lloc i amb l'acompanyent'o acompanyants que desitge, independentment que participen o no en el repte. Això sí: en este cas és encara més necessari compartir la imatge i el concepte en xarxes socials o Strava.

Finalment, Cazarettos posa a la disposició del públic una Fila 0, de manera que qualsevol persona pot realitzar la seua pròpia donació a la causa sense necessitat de participar en la carrera. En este cas, no existeix mínim d'import, i les aportacions seran totalment anònimes.

Totes les donacions han de realitzar-se en el compte bancari: ES29 2100 7991 1301 0008 2362, indicant nom i cognom i, com a concepte: REPTE GERARD.

En definitiva, Retto Gerard Challenger«és un recorregut de singular bellesa però amb una gran exigència, en què la climatologia condicionarà la gesta, fent-la encara més dura», afigen els responsables de la iniciativa, que persegueix l'objectiu general de l'associació: «millorar la qualitat de vida a les persones vinculades, així com a terceres persones que ho puguen necessitar». En este cas, a Gerard i la seua família.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Associació Cazarettos

342-cazarettos-4

14 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  

Altres