«Fer llimonada»: L'optimista filosofia del Club de Tennis i Pàdel per a afrontar la pluja de llimes

El Club de Tennis i Pàdel de Puçol abasta un ampli espectre d'edats i nivells que, amb majors o menors expectatives de competició, comparteixen un objectiu: gaudir i aprendre en un ambient sa i lúdic. Així, amb una plantilla que supera els 300 alumnes, repartits en tennis i pàdel, el club ha afrontat la situació de pandèmia i confinament amb una filosofia molt clara: «Quan la vida et dona llimes, fes llimonada».

L'optimisme ha sigut la base de l'Escola Esportiva Municipal (EDM) i el Club de Tennis i Pàdel per a suportar la crisi actual amb les millors condicions possibles. Per descomptat, físiques, tractant de moure's diàriament, però també psicològiques. «Cada persona és un món, i afrontem les mateixes situacions de maneres molt diferents», apunta Carlos Romero, secretari de l'agrupació: «L'important, a la nostra manera de veure les coses, és afrontar aquesta situació de manera positiva, i fer-li front sense caure en el descoratjament».

D'aquesta manera, «fer llimonada» ha sigut la resposta dels membres del club davant la pluja de llimes que ha assotat les nostres vides des de març, una filosofia més que apropiada per als últims mesos, però que mantenen de manera habitual des de fa anys amb l'objectiu de fer gaudir als seus més de 300 alumnes, repartits entre el tennis i el pàdel.

Esta plantilla es compon de diferents nivells i edats, des dels quatre anys «fins que el cos aguante, sent tots dos factors l'aglutinant per a formar els grups d'entrenament», apunta Romero. D'esta manera, els integrants de l'entitat poden practicar el seu esport amb un rendiment adequat i «en un entorn de diversió, perquè aqueix és el nostre objectiu: aprendre divertint-nos, tant alumnes com professors».

Este ambient sa i lúdic es respira tant a l'escola, malgrat tindre major rotació d'alumnes, com en el club, on els tennistes porten moltíssims anys junts i, a més de passió pel seu esport, comparteixen certa amistat. «En tots dos casos sempre hi ha bon ambient».

257-balance-tenis-4

La competició brinda l'oportunitat de introduïr a l'alumne en este món, «inculcant-li tots els valors positius del mateix mitjançant els entrenaments especials de competició». Este objectiu s'estava complint, segons Carlos Romero, encara que s'ha vist entorpit per l'arribada del virus: «L'inici de les competicions sol ser al març, que és quan hem quedat confinats, així que no ha pogut donar principi».

Aqueix és el balanç d'una temporada truncada pel Covid-19, tant a nivell d'escola com de competició, un pesar al que s'han sumat diversos mesos de confinament: «ha suposat el mateix que per a la majoria d'espanyols: minvament d'ingressos, físic i psicològic». El pla ha sigut —i continua sent— mantindre's actius físicament a casa, i ara al carrer: «No quedar-nos asseguts en la butaca tot el dia perquè així, quan tornem als entrenaments, l'adaptació siga menys traumàtica».

Els entrenadors del club insten als seus alumnes a conéixer-se, saber escoltar al seu cos i no portar-lo al límit, recalcant la importància d'avançar progressivament per a evitar lesions: «Si ens trenquem ara, no haurem avançat res». L'apartat psicològic queda solucionat en la Fase 1 en poder eixir al carrer, «altra cosa serà recuperar el nivell tècnic, que vindrà en el moment en què puguem reprendre les classes».

Ha suposat un colp dur, però fidels a la seua filosofia optimista, els responsables del club intenten transmetre el seu ànim i la seua força a tots els alumnes, amb l'objectiu que la pròxima temporada siga un període de transició. Però també, llançar un missatge d'ànim i esperança per a tots: «Tornarem amb més força i ganes quan la situació ho permeta».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Club de Tennis

257-balance-tenis-2

26 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres