Tripuçol fixa la seua mirada en la Primera Divisió Nacional amb objectius de permanència i ascens

Nadar, bici, córrer. Estes són les tres disciplines que componen el triatló i que els integrants del Club Tripuçol entrenen diàriament per a mantindre's en el més alt del seu esport a nivell autonòmic. Encara que la Covid-19 ha truncat els objectius d'esta temporada, els tripus ja tenen la mirada fixada en la pròxima, i ho fan amb uns objectius —si cap— més exigents: mantindre's en la Primera Divisió Nacional i aconseguir l'ascens del femení.

A hores d'ara de l'any, els triatletes de Puçol haurien de trobar-se en plena temporada lluitant per a obtindre la màxima puntuació possible en cada jornada i preparant-se per a les competicions nacionals. I ja estaven en això. De fet, amb unes posicions brillants en les dues úniques competicions disputades, els tripus s'acostaven al que era el seu propòsit per a 2020: guanyar la lliga autonòmica.

«Havíem començat molt bé perquè els duatlons no són el nostre punt fort, ja que tenim més gent nadadora que corredora», explica Carlos Boví, triatleta i entrenador del club. I fins i tot sense ser el seu fort, no els estava anant res malament: dues plates en el Duatló de Villanueva de Castellón —tant per a l'equip masculí com per al femení—.

A això que se sumaven uns resultats brillants en la segona i última competició disputada, el 7 de març a Ontinyent: «Els xics quedem en primera posició, barallant amb el Club Triatló Huracà, i les xiques segones», per darrere del CEA Bétera Triatló, que «té un equipazo femení i són del millor de la Comunitat Valenciana».

Estos resultats donaven al Tripuçol molt bones perspectives per a aproximar-se a l'objectiu de tots dos equips: guanyar la lliga de clubs en la Primera Divisió Autonòmica. I sobretot arribar amb força a les competicions nacionals, «que és el que ens dona una mica de salsa en la temporada», assegura Boví.

De fet, la meta global del club de cara a la pròxima temporada era —i continua sent— «poder contemplar als dos equips, tant al femení com al masculí, en la Primera Divisió Nacional». Ells hauran de barallar per la permanència, perquè van ascendir fa tres anys i, de fet, la temporada passada van aconseguir el lloc més alt en lliga nacional de tota la història del club. «Enguany esperàvem bons resultats, la veritat... Teníem molta il·lusió».

Les xiques, per part seua, sí que hauran de barallar per ascendir a la màxima categoria, després de quedar-se molt, molt a prop l'any passat. «A tan sols un punt, d'un total de 500 que s'obtenen al llarg de tota la lliga», lamenta Carlos, amb l'esperança que enguany sí que l'aconseguisquen.

Les il·lusions per trobar-se tots dos equips en la Primera Divisió Nacional van més enllà de les seues aspiracions esportives, i és que este nivell brinda una oportunitat per a viatjar per tota Espanya i fer pinya. «Són viatges que fem tot el grup i és una part molt bonica del nostre esport, perquè, encara que ens desplacem per a competir, som com una família que es va de vacances».

Tots estos esportistes componen el grup d'elit Supertripu, però el Club Tripuçol té en les seues files molts altres integrants que gaudeixen al mateix nivell nadant, pedalant i corrent. «Es parla molt de la part d'elit, però hem intentat cuidar i acaronar als grups Z, que tantes ganes posen per a entrenar». Es refereix al grup d'adults, que entrena i competeix a nivell popular, sense oblidar als xiquets de l'escola.

259-tripuzol-febrero-1

Allunyats del seu entorn

Estos últims han patit en gran manera l'estat d'alarma i el confinament forçat, en romandre distanciats dels seus companys del club i del col·legi, malgrat realitzar exercicis a través d'Internet amb els seus entrenadors. «Intentàvem parlar moltes vegades amb ells perquè s'animaren a explicar-nos la seua situació i intentar que tot fora més amé».

Però no han sigut els únics afectats. «Ens ha perjudicat a tots», apunta Boví, perquè haver d'entrenar a casa amb tan sols una esterilla i un corró és complicat per a un grup de triatletes acostumats a moure's per tota mena d'entorns: carretera, muntanya, piscina, platja, mar, ciutat... «I clar... La sang de triatletes ens bull per les venes, encara que lògicament, per temes de salut, tot això haja quedat paralitzat un temps».

Però un grup d'esportistes acostumats a «patir» ha sabut afrontar amb certa calma adversitat. «Tenim un equip molt fort, tant a nivell físic com psicològic», cosa que deuen en part al triatló: «entrenar en esports de resistència no es fa molt agradable, moltes vegades toca patir i passar penúries... Creiem que hi ha una part de masoquisme en tot això, perquè en el fons ens agrada patir», fa broma Carlos.

En definitiva, les sessions d'entrenament online dirigides pels responsables han afavorit l'estada a casa. Sempre, tractant d'evitar lesions i amb l'objectiu de «perdre el mínim possible durant el confinament per a estar a l'altura quan tornem a la normalitat».

La recuperació total de tals condicions físiques no esperen aconseguir-la fins dins de, com a mínim, un mes i mig o dos mesos. «Però tots partim d'una situació similar, i hem d'assumir que enguany es correrà, nadar i pedalar més lent». Però no excessivament lent, apunta l'entrenador, «perquè ningú ha deixat d'entrenar, encara que serà qüestió de temps i paciència».

Des de fa unes setmanes, estos i altres esportistes locals per fi poden trepitjar el carrer, rodar per les carreteres i capbussar-se en la mar per a tornar a practicar el seu esport en estat pur. «És una gaudida després de tant de temps sense tan si més no poder fer una passejada o trotar... Crec que ara ho aprofitem el triple, encara que de moment haja de ser individual».

I és que el sentiment d'equip que es respira en el Tripuçol és una peça fonamental per a gaudir d'este esport i, sobretot, obtindre bons resultats a nivell de competició. Alguna cosa que esperen amb moltes ganes per a afrontar amb il·lusió els pròxims reptes, res més ni res menys, que enfocats cap a la Primera Divisió Nacional.

Vamos, tripus!

Informa: Irene Mollà | Fotos: Tripuçol

 

fotos face

259-tripuzol-febrero-2

22 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres