Tres campions de lliga i permanència en Tercera Divisió: Futbol Sala Puçol tanca una temporada «històrica»

El Club Futbol Sala Puçol ha demostrat ser una màquina de guanyar partits, complir objectius i crear molta pinya entre les seues més de 200 jugadors. Després d'un any replet de victòries han hagut d'assumir la suspensió de la temporada, però no sense abans satisfer-se de glòria a tots els nivells: Tres campions de lliga (Juvenil, Femení i Sènior B) que ascendeixen per a afrontar nous reptes, i un imparable Sènior Absolut que s'aferra amb ungles i dents a la Tercera Divisió, plantejant-se objectius més difícils de cara al pròxim any.

Amb una plantilla que supera els 200 jugadors, aquesta agrupació esportiva és un dels clubs de futbol sala més grans de València. Les seues categories abasten des de querubins fins a sèniors, passant per benjamins, alevins, infantils, cadets, juvenils... «Disposem de dos equips per categoria, és a dir, un equip A amb xiquets de segon any, i un equip B amb xiquets de primer», apunta Rubén Molero, entrenador i coordinador del club.

En les categories base és habitual que es formen equips mixtos, com és el cas d'alguns grups: «Hi ha xiquetes en equips com els querubins o els alevins». Però a més, el club afronta el seu projecte de futsal femení amb un equip de guerreres que, sota les directrius de la seua entrenadora, Cintia Molero, han aconseguit res menys que guanyar la lliga provincial.

Aquesta gesta suposa una enorme alegria per al club, però no és l'única: A huit partits de finalitzar la temporada, el Juvenil —dirigit per Rubén Molero— també es proclamava campió de lliga, aconseguint l'ascens a Primera Regional, igual que el Sènior B, entrenat per Alfredo Fernández, que venia liderant la Segona Regional i que també ascendeix a primera.

Fins i tot els prebenjamins es trobaven competint «de manera excepcional» en les noves lligues creades per la Federació per a jugadors tan joves, així com els cadets i alevins A, que han aconseguit mantindre's en Primera Provincial. «I també la resta d'equips, que seguien amb bones dinàmiques, creixement esportiu i molt bona evolució, tant a nivell de jugador, com d'equip», apunta Rubén Molero.

Tercera Divisió: Permanència amb nous objectius

«Tanquem una temporada històrica per al club», destacant l'esforç que realitza des de fa anys per a representar a Puçol setmana rere setmana i també per estimular «valors i cultura de l'esport entre més de 200 xiquets, amb un femení i dos sèniors», assenyala José Bertolín, entrenador del Sènior Absolut.

Este últim ha aconseguit res menys que la permanència en Tercera Divisió: «Els nostres objectius en iniciar la temporada era aconseguir com més prompte millor els 30 punts, xifra en la qual calculàvem que podria estar la permanència». I així ha sigut, malgrat tindre entrenador nou: «Havia d'emmotlar-me als jugadors i ells a mi», explica Bertolín, i és que mancant huit partits per disputar-se, ja tenien els 39 punts que els han brindat una satisfactòria huitena posició. Sense oblidar que, en la primera volta, es tractaven amb els llocs alts de la lliga.

«Per part meua, i crec que per la del club, estem molt satisfets pel treball realitzat», apunta l'entrenador, orgullós del sentiment d'equip que es respira entre els jugadors, molts d'ells, companys de tota la vida. «Això ajuda a esprémer el rendiment de la plantilla; són molt treballadors i molt bons companys». De fet, l'equip ha incorporat alguns jugadors d'altres municipis, «i des del principi els han fet sentir-se com a casa».

En definitiva, tant jugadors com entrenadors se senten enormement agraïts amb tota l'afició i estan orgullosos de poder catalogar el Pavelló Municipal com «un dels millors i amb més afluència en Tercera Divisió», destaca José Bertolín, sense oblidar als patrocinadors «i el seu suport incondicional durant aquests moments tan difícils».

253-futbol-sala-1

Un colp imprevist

Com en la resta de lligues esportives i en tots els àmbits de la societat, la declaració de l'estat d'alarma provocada per la Covid-19 ha suposat un colp dur per al Club Futbol Sala Puçol, que es trobava a un excel·lent nivell i tenia moltes expectatives de cara a la temporada 2019-2020. «Però això ha vingut així i el primer és la salut de tots», assenyala l'entrenador del Sènior Absolut.

No sols per a este equip, sinó per a tota la plantilla que compon el club. «És un poc trist perquè teníem expectatives d'arribar amb alguns equips a les finals de la Copa Federació», comenta Rubén Molero.

Tampoc podrà realitzar-se la festa de final de temporada; un dia important per al club en el qual cada any s'ajunten entrenadors, jugadors, pares i acompanyants; «és un diumenge màgic en el qual gaudim de diferents activitats, jocs, piscina, lliurament de premis i regals...». Una celebració que anava a ser especialment alegre després d'una temporada repleta d'èxits. «Però ho celebrarem més tard».

I és que, després de mesos sense poder gaudir del futsal i de l'ambient màgic que brinda l'esport, jugadors i entrenadors han pogut valorar encara més el que tenien i no tindran fins a un altre avís. «El confinament ens ha canviat la vida a tots, ha servit per a trobar-nos a faltar els uns als altres... I crec que això és positiu», explica Bertolín. Per a afrontar la situació, s'han adaptat els entrenaments a la modalitat online, a través de videotrucades, amb l'objectiu de mantindre la forma física davant la possibilitat de tornar a competir.

Els equips Sènior Absolut, Sènior B, Juvenil i Femení han continuat amb les seues tres sessions setmanals, afegint entrenaments voluntaris els dissabtes i realitzant també algunes dinàmiques de grup. «Però els jugadors han sigut els majors perjudicats perquè no li troben el sentit a treballar sense la pilota pel mig... Ha sigut una cosa que recordarem per sempre i que ens ha fet valorar tot moltíssim més».

La desescalada ha permés recentment practicar esport al carrer dins de les franges horàries marcades, podent substituir alguna sessió online per treball al carrer, cosa que s'allargarà fins a finals de maig i, després, es donarà per finalitzada la temporada. «A més, malgrat estar en Tercera, no podem permetre'ns el luxe que cobren o no paguen, i això afig el doble valor dels xavals».

Mirant cap al futur

També s'ha mantingut el contacte amb els xiquets a través de videotrucades «per a veure com estaven, felicitar alguns compleixes... I la veritat és que es tiraven molt de menys», assegura el coordinador del club: «L'any que ve tornaran amb moltes més ganes de continuar aprenent i treballant, com feien fins al moment de l'aturada».

I ho faran amb objectius més complicats i emocionants, per a afrontar amb il·lusió els nous reptes que suposa l'ascens a categories superiors i la permanència en Tercera Divisió. «L'equip s'ha adaptat molt bé a la categoria i potser és el moment d'intentar altres coses i plantejar objectius més forts», subratlla l'entrenador del Sènior Absolut. «Diuen que un, per a arribar a ser professional, primer ha de comportar-se com a tal, i esta plantilla ho ha fet fins i tot en els moments més difícils».

En definitiva, el Club Futbol Sala Puçol ha demostrat tindre coratge per a afrontar cada situació amb les seues armes més efectives: esforç, germanor i amor per un esport que cada temporada els brinda noves alegries i amistats. Pel moment estan comptant les hores per a tornar a gaudir-ho, «quan es puga fer-ho sense riscos per a la salut», destaca Rubén Molero, amb la mirada fixada en la pròxima temporada: «Tornarem amb més ganes... Amb més força».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Club Futbol Sala Puçol

253-futbol-sala-4

20 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres