Després d'un any excel·lent i competitiu, el Club Handbol s'encamina cap a nous objectius

Més enllà d'un trastorn competitiu, la cancel·lació de la temporada ha suposat per al Club Handbol Puçol trencar de ple amb les il·lusions de més de seixanta xiquets i xiquetes de l'escola, amb els qui s'ha intentat mantindre el contacte durant el confinament a través de videotrucades i divertides iniciatives. Encara que els objectius de la pròxima temporada estan per fixar, es manté la il·lusió per continuar gaudint, mantindre les categories superiors i concloure un important ascens a categoria nacional.

A nivell competitiu, «l'any ha sigut excel·lent», apunta Guillermo Maestro, directiu del club. D'una banda, l'equip sènior femení, entrenat per Carlos Uceda, ha aconseguit quedar cinqué, «una posició impensable a l'inici de la temporada, que ens ha sorprés a tots i ens fa sentir molt contents pel treball i predisposició de totes les jugadores».

Però esta gesta està lluny de ser l'única: Després d'una temporada molt competitiva, l'equip sènior masculí ha aconseguit entrar en la Fase d'Ascens de categoria Nacional, complint l'objectiu marcat a l'inici de temporada i brindant una enorme satisfacció per al club. «No estarem segurs fins a una setmana abans de l'inici de la pròxima temporada», moment per al qual ja té programada una celebració en gran.

No és per a menys! Però és que la gran temporada dels equips de referència s'ha pogut veure reflectida en els esportistes de la base. «Els equips sènior són l'espill on es miren els xicotets»: cadets, infantils, alevins i benjamins. En total, més de 60 joves que componen l'Escola Municipal d'Handbol i que aspiren a continuar millorant, amb una representació femenina del 66% i prenent com a referència els grans jugadors del club que en cada partit —i entrenament— es deixen la pell en la pista.

La cancel·lació de la temporada, no obstant això, ha suposat trencar amb les ganes i il·lusions de tots estos joves jugadors que componen l'escola. «Per a nosaltres, ells han sigut els principals damnificats d'aquesta situació», apunta Guillermo, encara que s'ha intentat mantindre el contacte amb ells a través de plataformes i aplicacions que els han permés veure's. «Hem prioritzat el tracte personal amb els pares i hem proposat diferents iniciatives, com reptes i vídeos divertits».

254-club-balonmano-4

Sempre, buscant la participació de tots per a d'amenitzar un confinament que, segons reconeixen, se'ls ha fet molt llarg. «També hem anat enviant vídeos i exercicis de manteniment perquè feren quan no es podia eixir de casa», i ara que ja poden eixir a «estirar les cames, els hem demanat que s'ho prenguen amb tranquil·litat». L'increment de l'activitat física ha de ser progressiu per a evitar lesions, assegura Maestro.

I és que, segons comenten, absolutament tots els jugadors s'han quedat amb moltes ganes de continuar entrenant i competint. Des dels més majors fins als més xicotets. «Els xiquets en moltes ocasions ens donen unes lliçons que desconeixem... La seua tenacitat i predisposició a l'esport, i concretament a l'handbol, ha superat les nostres expectatives. Bravo per ells!».

Encara que els objectius d'esta temporada s'han complit amb escreix, els de la pròxima estan encara per fixar. «El més important és recuperar la nostra nova normalitat», destaca el directiu: Poder tornar a entrenar amb tots els xiquets i xiquetes del club, i aconseguir que tornen a gaudir jugant. Per a això hauran de plantejar un cicle de dues o tres temporades, «perquè no tenim res clar quan tornarem a estar al cent per cent». Tant a nivell físic, com en el fet perdre la por al fet que els xiquets estiguen en contacte els uns amb els altres.

En general, l'equip sènior femení es planteja millorar l'excel·lent posició obtinguda aquesta temporada, mentre que el masculí es troba a l'espera de poder confirmar la seua entrada a la Fase d'Ascens. «L'important en qualsevol cas és que es mantinga el bloc i la unió que ha aconseguit el seu entrenador, José Vicente Ortiz... Un altre gran èxit d'enguany».

La direcció directiva, per part seua, s'encamina a la renovació de tots els entrenadors d'esta temporada, «i va per bon camí». Entrenadors que han realitzat una gran labor, segons Maestro: «estem molt agraïts per tot el treball i hores dedicades als seus equips». I també a tots els ciutadans que donen suport al comerç local: «amb això també aconseguirem que ells donen suport als nostres esports».

Informa: Irene Mollà Fotos: Club Balonmano Puçol

fotos face

254-club-balonmano-1

19 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres