El Club Handbol Puçol gaudeix d’una temporada excel•lent amb més jugadores que jugadors

Més de 60 joves componen l'Escola Municipal d'Handbol, un número que cada any augmenta i que demostra el creixent interés de les xiquetes per este esport, que superen ja el 66% del total d'inscrits. Tots ells són la pedrera d'un club que continua barallant per mantindre's en el més alt, amb dos equips sènior que competeixen en categoria territorial i que esperen finalitzar la temporada amb molt bons resultats.

«L'handbol és un esport de tots i per a tots», assegura Guillermo Maestro, directiu del club. I ho demostren en la pràctica. L'escola d'handbol de Puçol està a punt de superar els 70 inscrits, amb edats des dels 6 fins als 16 anys.

Es tracta d'un creixement favorable per a esta organització esportiva i que, a més, reflecteix una dada molt positiva: Enfront de les clàssiques tendències, cada vegada compten amb major representació femenina, amb una pedrera formada per «un 34% de xics i un 66% de xiques», comenta el responsable.

De fet, la revista Esport Femení, de l'editorial Plaza, va contactar amb el club per a eixir en un número de novembre dedicat íntegrament a l'esport femení valencià. En definitiva, «la situació actual de la nostra escola esportiva és molt bona», apunta Maestro.

En total, esta temporada compten amb cinc equips de l'escola esportiva: un benjamí mixt, un aleví mixt, un infantil, masculí i femení, i també un cadet femení.

A això se sumen dos equips sènior, un masculí i un altre femení, que competeixen en categoria territorial. En el cas dels xics, «els resultats del treball dur s'estan veient reflectits esta temporada, ja que ocupem llocs que donen accés al play-off, d'ascens a 2a Nacional», explica Guillermo. I ho estan aconseguint gràcies a una ratxa de victòries «molt satisfactòria, generada pel bon joc desenvolupat, i per un entrenador que treballa amb serietat i exigència, però amb respecte».

El directiu assegura que l'equip sènior femení està seguint els mateixos passos, i és que després d'una temporada «poc satisfactòria», l'objectiu d'esta era reconstruir un equip format en la seua gran majoria per jugadores locals. Una de les dificultats d'enguany és que set de les integrants estan encara en edat juvenil, «la qual cosa suposa el seu primer contacte amb jugadores amb experiència en la categoria».

No obstant això, «gràcies al treball i al seu esforç l'estan fent molt bé… per damunt de l'esperat», afig Maestro, que considera que estos magnífics resultats són fruit de la unió i el bon ambient que regna en el vestuari. D'esta manera, des del club consideren que l'objectiu de l'equip femení està més que compliment: «no hi ha més que veure-les jugar dissabte rere dissabte i gaudir de l'atmosfera tan positiva en la qual entrenen», comenta: «Estem contents que l'entrenador haja aconseguit ajuntar i conjunyir un grup de xiques joves amb tantes ganes d'entrenar».

Fins fa dos anys, el Club Handbol Puçol mantenia un acord amb el club BM Morvedre que permetia entrenar amb ell a algunes jugadores locals. Des de llavors, «el moviment de xiques de Puçol a Sagunt i viceversa s'ha mantingut», assegura Guillermo, que creu que han sabut traure molt de partit d'este acordi que «les relacions amb el club de Sagunt continuen sent molt bones».

En definitiva, des de la directiva consideren que els equips sènior són l'espill on es miren els més joves, i la idea és que estiguen sempre en les categories més altes, «això sí, des del realisme, perquè no sols es tracta d'una bona temporada; també cal tindre en compte el pressupost i les limitacions d'espai que tenim en els entrenaments», destaca Maestro. A més, una categoria més alta suposa un pressupost més alt, «i això només es cobreix amb més patrocinadors, que ens suposen una gran ajuda».

Per part seua, els equips base estan patint el fet de ser jugadors de primer any en la seua categoria, al que se suma l'alt nivell dels equips als quals s'han d'enfrontar. «De moment és molt superior al nostre, encara que l'objectiu en estes edats és conjunyir als jugadors perquè el passen tan bé com siga possible i vulguen continuar practicant l'esport que estimem, l'handbol».

I, en este sentit, estan més que satisfets.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Club Handbol Puçol

fotos face

091-club-balonmano-3

16 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres