Picaio Cim i PequeTrail: una edició especial… Passada per aigua

El diumenge 19 de gener, 366 valents van decidir ignorar el fred i la pluja per a participar en la IV Picaio Cim Trail, una edició que en la qual, malgrat haver de modificar part del recorregut per motius de seguretat, els corredors van poder gaudir de la muntanya en estat pur. A igual que en la Pequetrail, el dissabte 18 de gener, que va tindre més sort meteorològica i que va poder finalitzar amb els tallers d'educació ambiental, tal com estava previst.

«La pluja li va donar a la carrera un ambient èpic, perquè l'aigua fa que la muntanya estiga més bonica, però la també va fer més dura», explica Francisco José Sanchis, director de la prova, «perquè encara que la muntanya és molt agraïda, es fa més dura la trepitjada».

D'esta manera, el Club Esportiu Cor i Muntanya Puçol, organitzador de totes dues jornades, es va veure obligat a retallar el circuit de la ruta llarga uns 7 quilòmetres per a garantir la seguretat dels participants, «perquè hi havia zones molt tècniques, amb una mica d'escalada i també baixades molt pronunciades amb molta pedra solta», comenta el responsable.

Així i tot, 236 persones van realitzar la Prova Reina, amb eixida a les 9.30 hores, i 130 van participar en la marxa trail d'11 quilòmetres, que tenia el tret d'eixida a les 10 hores. En total, uns 366 corredors van acudir a la seua cita malgrat les condicions meteorològiques; a prop 75% dels inscrits.

Jose Carlos Diaz va ser el primer classificat absolutde la Prova Reina, amb un temps d'1 hora, 26 minuts i 16 segons de carrera. 11 segons després arribava Jonathan Rogla i, després d'ell, Iván Saiz, amb un temps d'1 hora, 26 minuts i 46 segons. En general, una disputa molt renyida en la qual l'últim quilòmetre va ser decisiu: «Que els quatre corredors més ràpids estiguen a tan pocs segons els uns dels altres demostra que el nivell dels primers llocs era molt alt», apunta Francisco José Sanchis.

Quant a la marxa, van ser Vicent Torres, Javi González i Juan Antonio López els tres primers classificats absoluts, amb uns temps de 51,43 minuts, 59,51 minuts, i 1 hora i dos segons, respectivament.

I, per a finalitzar, els corredors van poder entrar en calor i recuperar energies gràcies a un complet avituallament en les instal·lacions del Poliesportiu. «Creiem que la gent, en general, està súper contenta», comenta Sanchis, destacant que la pluja potencia les bones sensacions de la muntanya, «perquè quan estàs corrent, gaudeixes molt de l'olor de pi, a romer o a terra mullada…», explica: «És una passada».

A més, aquesta jornada va estar marcada per un emotiu homenatge a Miguel Fuentes Benítez, mort recentment a causa d'una malaltia: un home que havia participat en totes les edicions de la prova i que «tots sabem que aquesta també l'hauria feta», assegura el responsable. Així, després d'un emotiu discurs, l'organització li va assignar el dorsal número 1 i li ho va entregar emmarcat a la família, reservant també els dorsals entre el 2 i el 7 als seus companys del club Cafeterías Williams.

La Pequetrail va tindre una mica més de sort en el que a condicions meteorològiques es refereix, i és que els xicotets corredors van poder gaudir en el Paratge Natural La Costera de les seues respectives proves, adaptades a cada categoria, tal com estava previst. «L'objectiu era fomentar l'amor per l'esport a la muntanya, entre altres valors com el respecte per la naturalesa i la biodiversitat», recalca Sanchis, satisfet per la gran participació i ambient que va haver-hi durant la jornada.

I, en finalitzar, els xiquets van realitzar una sèrie de tallers d'educació ambiental, a càrrec de l'associació Acció Ecologista-AGRÓ i amb el suport de Kyrios Educació i de l'Ajuntament de Puçol. Activitats com a llançament de bombes de llavors i una gimcana van concloure un matí educatiu i molt divertit.

Informa: Irene Mollá | Fotos: Pepa Deogracia

fotos face

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

57-Picaio-CIM-Trail-3

23 Gener 2020
FaceBook  Twitter  

Altres