Picaio Cim Trail: esport i naturalesa en estat pur

El 19 de gener se celebrarà a Puçol la IV Picaio Cim Trail, una prova pensada perquè els amants de l'esport i de la muntanya puguen gaudir de la naturalesa en estat pur durant un matí intens i, sobretot, molt satisfactòria. El trail, organitzat pel Club Esportiu Cor i Muntanya Puçol i amb la col·laboració de l'Ajuntament, presenta dues modalitats: carrera competitiva de 23 km i marxa senderista d'11 km. I amb dos entrenaments oficials!

El tret d'eixida de la «prova regna» serà en el Poliesportiu Municipal de Puçol a les 9.30 hores del diumenge 19 de gener. Esta carrera competitiva, de 23 quilòmetres, té un desnivell positiu de 1300 metres.

La Marxa Senderista no competitiva, d'11 km i amb un desnivell positiu de 500 metres, començarà a les 10 hores, també en el Poliesportiu Municipal. Allí mateix es trobarà esperant als corredors la meta, que comptarà amb Wifi gratis, tant per a l'eixida com per a l'arribada, i amb avituallament per a tots els participants. Al llarg de la carrera, els esportistes també podran trobar diferents punts d'avituallament i, per a finalitzar, podran utilitzar les dutxes del Poliesportiu.

El dissabte 21 de desembre va tindre lloc el primer entrenament oficial per a la prova, en la qual prop de 80 persones varen realitzar les tres quartes parts del recorregut, amb un desnivell positiu 300 metres menor que el dia de la carrera oficial. En este cas, també hi va haver diferents punts d'avituallament, tant a la muntanya com en la meta, però molt més reduït que el de la prova oficial, per la qual cosa es tracta d'una jornada d'autosuficiència.

El segon entrenament oficial serà el dia 5 de gener, dues setmanes abans de la carrera, «i serà pràcticament igual que el primer», assegura Francisco José Sanchis, director de la prova, que destaca que «l'entrenament està pensat per a tots els nivells, de manera que ningú es quede arrere».

Les inscripcions de la marxa senderista s'han tancat ja després d'aconseguir el seu màxim, de 200 participants, amb un mes d'antelació a la jornada. De moment, «les dades són molt curiosos perquè hi ha una gran participació de persones de Puçol», apunta el responsable, «unes 123 de 500 en l'esdeveniment global».

Quant a la Prova Reina, encara és possible inscriure's fins al dia 16 de gener a les 23.59 hores, o fins a finalitzar inscripcions, amb un màxim de 300 participants. Fins al dia 6 de gener, el seu preu serà de 17 € i, passada esta data, de 20€. Tant els corredors locals com els socis de Club Esportiu Cor i Muntanya poden gaudir d'un descompte de 3€.

«Ens agradaria molt que la gent gaudisca tant de l'entrenament com de la prova, especialment de l'entorn, la naturalesa i, en general, d'un esport tan bonic com és córrer per la muntanya», comenta Francisco José Sanchis. I, sobretot, «volem que la gent del poble que no córrega també senta la carrera com a seua i vaja a animar i gaudir», destaca el director: «Tot esportista sap que tindre aqueix ambient, amb públic que t'anima a seguir, és el que fa grans estes proves».

Informa: Irene Mollá Cartel: Sento Pascual | Fotos: Sabín | Vídeo: Sergio Maestro

 

687-entrenamiento-cim-trail-1

25 Desembre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres