Emotiu homenatge a l'home que va crear el futbol base: Pepe Luis Sebastiá

Jugadors de totes les edats de la Unió Esportiva Puçol, familiars, amics, representants de l'ajuntament i aficionats al futbol es van reunir el divendres 26 d'agost en el camp municipal José Claramunt per a retre homenatge el creador del futbol base en la població, Pepe Luis Sebastiá. L'acte va començar en el restaurant amb la projecció d'un vídeo, paraules de Vicente Bosch (president del club), de la filla de Pepe Luis i de l'alcalde Enric Esteve. Una placa i un ram de flors per a Conchita, la seua esposa, una reproducció de les torres de Serrans per a l'ajuntament, gentilesa de la família, i una dedicatòria en el camp per a tots els esportistes i veïns, van formar part d'un acte que va finalitzar amb el servei d'honor i dos partits de futbol en homenatge alplanter de la UD Puçol.

L'acte va ser senzill però emotiu, tant que Conchita, l'esposa de Pepe Luis, no va poder parlar, per la qual cosa va ser la seua filla l'encarregada d'agrair l'assistència als veïns que omplien el bar del camp de futbol; un poc paregut a allò succeït amb Vicente Bosch, que va voler evitar tot protagonisme per a cedir-lo a l'homenatjat del dia, un home que va dedicar tota la seua vida a promocionar l'esport en general i el futbol en particular entre els més jóvens.

Per a mi ha sigut un autèntic plaer fa la veu en off del vídeo i en quant m'ho va proposar el Departament de Comunicació vaig acceptar sense dubtar”, va explicar Enric Esteve en el seu discurs. “És un home que va dedicar tota la vida a l'esport en general, però també va organitzar multitud d'activitats amb els alumnes, tant ací com a Aielo de Malferit quan va estar allí com a professor. No sols es mereix este homenatge, sinó molt més, igual que altres veïns a qui hem de reconéixer el treball que han fet durant anys pel bé del nostre poble”.

Pepe Luis Sebastiá, que va morir el passat 4 de gener, va ocupar tots els càrrecs imaginables en la UD Puçol: des de director del planter fins a taxista dels jugadors quan no tenien mitjans per a desplaçar-se als camps en què havien de jugar; des d'entrenador de distintes categories a president del club; però, sobretot, va ser l'encarregat d'injectar la passió pel futbol a centenars de xiquets i jóvens que al llarg dels anys van anar desfilant per les distintes categories del futbol local i, de vegades, per altres grans clubs.

A l'homenatge es van sumar no sols els actuals jugadors i directius del futbol local, sinó també molts de què es van iniciar a l'esport de la mà de Pepe Luis, com es reflectix en les declaracions del vídeo projectat durant l'homenatge. Entre els seus alumnes figuren jugadors que han estat en distints equips de primera divisió, com José Esteve o Enrique Claramunt (en el Màlaga o el València), i també el millor jugador local de la història: Pepe Claramunt, que fóra capità del València i de la Selecció Espanyola en els anys setanta.

L'homenatge ha sigut una iniciativa dels Veterans de la UD Puçol, a la que s'ha sumat l'Ajuntament de Puçol i el club local, la UD Puçol, amb la intenció que este trofeu es convertisca en la cita anual de l'esport en les festes de setembre i, al mateix temps, un exemple de promoció de la planter.

Informa i fotos: Sabín 

fotos face

707-homenaje-pepe-luis-1

27 Agost 2016
FaceBook  Twitter  

Altres