Ni la pluja va poder frenar el cant dels pardals a Puçol

Després de l'èxit de la presentació en l'Espai Jove, celebrada el dissabte 7 de maig, el matí del diumenge es presentava més problemàtic: la pluja, eixe imprevist que ja va acompanyar el primer campionat de cant de pardals celebrat a Puçol fa quasi 30 anys, va tornar a fer acte de presència. Dubtes durant el precintat de les gàbies, però tant El Paixarell (organitzador de la prova) com els jutges i la federació ho tenien clar: si a penes ploviscava el campionat autonòmic se celebrava… i així ha sigut.

Encara que Joaquín Collado (president del Paixarell) i en general l'organització i els participants volien que se celebrara l'autonòmic, i més tenint en compte els llargs desplaçaments dels participants de Castelló i Alacant, l'última paraula hui la tenien el coordinador general de jutges, Sebastián Llopis, i els vuit jutges encarregats d'avaluar el concurs.

Aquests “vuit homes sense pietat” són Miquel Estruch, Perfecto Vilar, Vicente Moneva, Isaías Herrero, Francisco Meneu, Antonio Martínez, Francisco Barrionuevo i Francisco García.

I la seua decisió, amb algunes parades tècniques quan més aigua queia, ha sigut que l'autonòmic havia de celebrar-se.

Finalment s'han celebrat totes les proves previstes en el camp de futbol del poliesportiu, amb alguna xicoteta interrupció per la pluja, però amb l'assistència de la major part dels 465 pardals inicialment previstos.

Després del recompte, s'ha procedit a l'entrega de premis en el Palau d’esports (a cobert, més que res perquè fora plovia, esta vegada sí, amb ganes), en un acte presentat per Rubén Collado que ha comptat amb la presència dels jutges, l'organització, la federació i l'ajuntament per a l'entrega dels guardons.

Per equips, l'Agrupació Ornitològica Vila d'Aspe ha sigut la guanyadora absoluta de l'autonòmic, amb 702 punts. Darrere, El Ramet de La Pobla de Vallbona i l'Associació Silvestrista El Baladre de la Vall d’Uixó.

I a nivell individual, els guanyadors han sigut els següents: Manuel Ortiz, d'Algemessí, en la categoria verderol jove; Sebastián Llopis, de La Pobla de Vallbona, en verderol adult; Joaquín Ruiz, de la Vila d'Aspe, en cagarnera jove; Vicente Martínez, de la Vila d'Aspe, en cagarnera adulta; Jesús García, de La Pobla de Vallbona, en gafarró jove; Miguel Rodríguez, de Nules, en gafarró adult; Manuel Barrios, de València, en passerell jove; i Joan Simarro, de Betxí, en passerell adult.

Després de l'entrega, la foto de família de despedida i un generós vi d'honor servit en la cafeteria del poliesportiu han posat punt final a un autonòmic que passarà a la història per continuar la tradició del cant de pardalets a Puçol: si s'organitza un gran torneig, plou segur.

Informa i fotos: Sabín

fotos facefotos facefotos facefotos facefotos facefotos face

405-entrega-premios-1

 

 

10 Maig 2016
FaceBook  Twitter  

Altres