Pesca d'altura a Puçol: el club local obté els tres premis en el Campionat d'Espanya de veterans

Històric resultat del Club de Pesca Puçol en el primer Campionat d'Espanya de Pesca mar-costa per a veterans, celebrat en la platja Puçol els dies 13 i 14 de març, on tres socis del club local van copar el podi: Francisco Gómez Pimpollo es va proclamar campió, José Mª Amigó subcampió i José Luis Esteve Moya va obtindre el tercer lloc. Un gran èxit esportiu i d'organització que servix de colofó a les grans campanyes realitzades en els últims anys. Ens ho compta Manuel Murria, president del club.

Fa uns mesos, José Segura em va dir que volia presentar la sol·licitud a la Federació Espanyola de Pesca per a proposar al poble de Puçol como seu per a la celebració de l'Open Nacional mar costa de veterans (majors de 55 anys), però abans havia de parlar amb l'alcaldessa per a saber si estava disposada a recolzar-nos, del contrari seria impossible que el club local de pesca, sense el seu suport, ho poguera portar avant.

Després d'una primera entrevista amb la nostra alcaldessa i el regidor d'esports es van aclarir tots els dubtes: teníem tot el suport per part de l'ajuntament per a la celebració d'este campionat; ens anaven a ajudar en tot el que estiguera en les seues mans, com finalment així ha sigut.

Quin ha sigut el resultat de tots estos mesos de treball, gestió i organització? Un rotund èxit, tant de participació com d'organització.

L'escenari de pesca era immillorable, la platja de Puçol, de arenas netes, aigües tranquil·les i fàcil accés.

Perfecte per a la celebració d'este tipus d'esdeveniments.

Els esportistes inscrits han sigut 23, pareixen pocs, però no, són molts. Cal tindre en compte que són pescadors de més de 55 anys i a eixes edats ja no abellix tant desplaçar-se a molts quilòmetres de tu casa, pescar de nit, que dificulta més la pràctica d'este esport i, sobretot, fer-ho a l'hivern.

Tenint en compte totes estes adversitats cal reconéixer que ha sigut un èxit de participació, esta gent està feta d'una altra cera, són uns autèntics campions.

Quant a les jornades de pesca, han sigut molt dispars: una primera, celebrada el divendres dia 13 de març, amb prou captures i una temperatura perfecta per a practicar este esport; i la segona, celebrada el dissabte dia 14 de març, amb prou fred i molt poques captures, amb la qual cosa la classificació final va ser molt incerta fins a l'últim sospir.

I ací, quan més cal barallar, patir i competir, com els esportistes de Puçol hi ha pocs…

Estàvem contra les cordes, el nostre esportista millor classificat el dia anterior estava fallant i se'ns estava anant el campionat. No podia ser, estàvem a Puçol, en el nostre terreny…

I en un final apoteósic dels els nostres, amb el suport anímico per part de tots, van ressorgir les esperances d'aconseguir el triomf esperat. Van ser uns minuts d'espera interminables, de nervis, d'incertesa, però va ocórrer l'inimaginable, el quasi impossible de tornar a aconseguir: Puçol havia aconseguit el ple (campió, subcampió i el tercer lloc).

Increïble, un somni fet realitat!

Campió: Francisco Gomez Pimpollo

Subcampió: José Mª Amigó Galindo

Tercer: José Luis Esteve Moya

I no seria just deixar de reconéixer l'esforç realitzat pels nostres altres dos representants en el campeonato: Dionisio Ortiz de Zárate (diploma) i Vicente Romero Hernández.

Finalment, voldria donar les gràcies a tots aquells que han fet possible amb el seu esforç la celebració d'este campionat: Ajuntament de Puçol, Federació de pesca de la Comunitat Valenciana, Club de Pesca Puçol, Federació Espanyola de Pesca i la resta de col·laboradors.

Informa: Manuel  Murria | Fotos: Sabín

253-premiados-locales-2

09 abril 2015
FaceBook  Twitter  

Altres