El Grup de Senderisme Puçol de nou en el Penyagolosa, en esta ocasió amb ascens per la cara sud

El diumenge 15 de març, el Grup de Senderisme Puçol tornava al Penyagolosa, una cita obligada en els últims anys i més si tenim en compte que en esta temporada les terres de l'interior de Castelló són el punt fort de les seues eixides quinzenals. A més del massís, van visitar altres llocs emblemàtics com l'ermitori, el barranc de La Teixeira o el Cantal de Miquelet. Ens ho compta el seu coordinador, Paco Ramírez.

De tots és sabut que el massís de Penyagolosa és sense cap dubte l'enclavament més visitat pels senderistes de la Comunitat, junt amb la ruta estrela l'ascensió al pic, talaia que s'albira des de molts quilòmetres de distància, ja que els seus 1.814 metres el fan inconfusible.

Per a esta ocasió, vam decidir realitzar esta ruta que ens permet observar les majestuoses parets del sud del pic Penyagolosa, ja que en diverses ocasions hem realitzat l'ascensió al mateix. L'inici el trobem junt amb l'ermitori, antic convent cenobita del segle XIV, des d'on partixen unes quantes rutes que es dirigixen als quatre punts cardinals.

Partim en busca del PRV-79, davall la fronda del bosc, senda en ascens sense a penes treva que ens remunta pel barranc de La Teixeira. Cresteando per la Lloma del Conill, anem a la trobada de l'abeurador de la font de la Cambreta, la nostra senda prosseguix cap al Mas de la Cambreta, per a acostar a un camí que ens conduïx al nostre següent punt d'interés: la gelera de Penyagolosa, construcció del segle XVII.

A continuació, localitzem un sendet que en diverses llaçades ens descendix pel vessant sud-oest del pic cap a la trobada de la font del Pas i des d'ací observem la masia del Renovell.

Continuem en suau ascens a la trobada del Cantal de Miquelet, un ampli tossal amb magnifiques panoràmiques. Des d'allí, a les nostres esquenes es dreça la majestuosa  paret sud del Penyagolosa de 200 metres, ratllada de tons rojos i ocres dels diferents estrats de pedra calcària que la formen.

La senda ens acosta a les coves del Sastre, abric utilitzat actualment per a bestiar, i des d'allí arribem al tossal Pla de la Creu, on tenim una bella panoràmica de la població de Xodos.

Només ens queda ascendir per la gelera de Fraga, para en uns minuts arribar a la Font Trobada, que, continuant per la senda, ens conduïx fins al Corralico, lloc d'inici de l'ascensió al pic.

Nosaltres ens dirigim a la trobada del barranc del Forn, que en còmode descens ens conduïx fins a l'ermitori de Sant Joan de Penyagolosa, finalitzant esta magnífica ruta.

La pròxima ruta ens veiem en la muntanya de Conca.

+ Info: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Informa: Paco Ramírez | Coordinador del Grup de Senderisme Puçol

254-senderistas-en-penyagolosa-2

23 Març 2015
FaceBook  Twitter  

Altres