El 30 de març, Puçol acull el Campionat Autonòmic de Kung-fu sènior i infantil

La Federació de Karate i disciplines associades de la Comunitat Valenciana ha triat el Palau d'esports de Puçol per a celebrar el VII Campionat Autonòmic Infantil i el IX Campionat Autonòmic d'Adults de Kung-Kung-fu durant el matí del diumenge 30 de març. En l'esdeveniment competiran 18 equips infantils, 61 jóvens en categories inferiors i 94 adults.

Acostar-se a un campionat de Kung-fu i disciplines associades exigix almenys conéixer mínimament les arts marcials de què es va a disfrutar. En el cas de Puçol, els participants exhibiran el seu domini del Tau tradicional (formes de mà buida, consecució de tècniques i moviments marcials sense armes), Armes xineses (formes amb maneig de diferents armes: espasa, pal, sabre…) i Tècnica aplicada (amb simulació de combat).

Per orde cronològic, el campionat autonòmic es dividix en tres grans apartats: primer, les competicions infantils (tant per equips com individual); segon, competicions d'adults (dividides en tres modalitats); i per a finalitzar, les exhibicions de Sanda i Semi Sanda.

A les 9.30 del matí comença el Campionat Infantil per Equips, amb un total de 18 clubs compostos de 2 a 5 membres i dividits en categories segons l'edat dels competidors. Cada equip ha de realitzar tres proves: tau tradicional, armes xineses i tècnica aplicada. De la suma de la puntuació en cada una de les proves s'obté la classificació final.

A les 10 del matí comença el Campionat Infantil Individual amb la presència 61 competidors repartits en 6 categories. Cada un ha de realitzar dos proves, tau tradicional i armes xineses. De la suma de la puntuació en cada una de les proves s'obté la classificació final.

A les 10.30 hores, una exhibició de l'Escola He-Ren de València i Puçol, amb la col·laboració d'alumnes del col·legi Virgen Pie de la Cruz de Puçol i del Raquel Payá de València. A més, es realitza l'entrega de trofeus de les categories infantils.

Sobre les 10.45 es reprén la competició amb el Campionat d'Adults, que se subdividix en categories segons el cinturó del competidor. Hi ha tres modalitats de competició, independents cada una d'elles: tau tradicional (45 competidors), armes xineses (42 competidors) i tau parelles (7 parelles de competidors).

A les 11 del matí comença l'exhibició de Sanda i Semi-Sanda: dos tipologies de combat en què la principal diferència està en les restriccions de colpege; per exemple, en Semi-Sanda no estan permesos els colps directes a la cara. Tant en Sanda com en Semi-Sanda es realitza una separació dels competidors en funció del pes dels mateixos (-73 kg; +74 kg), excepte en el cas de la categoria femenina.

Aproximadament a les 12.30 hores, entrega de trofeus de les categories d'adults.

Com a novetat, enguany es realitza la primera Exhibició de Dansa del Lleó. El Lleó s'és manejat per dos persones, un d'ells amb el cap i les potes davanteres, mentres que l'altre confecciona les potes posteriors. Sol anar acompanyat d'un tambor, uns platets i, a vegades, un gong. Així com del Buda Somrient, personatge que provoca el Lleó amb el seu palmito perquè bote, s'assente o balle.

L'origen d'esta dansa es troba en les celebracions d'Any Nou Xinés, quan alguns negocis posen junt amb la seua porta un encisam, en l'interior del qual hi ha un sobre roig amb diners, que simbolitza la llarga vida i la felicitat. El Lleó agafa l'encisam, s'engul el sobre roig i acaba escopint l'encisam, a fi d'espantar als mals esperits i atraure la bona sort cap a tal local.

Finalment, és de destacar que a Puçol estaran les escoles i els clubs més importants de la Comunitat Valenciana, entre ells: Club Deportivo Garra de Águila, Crevillent; Club Ying Shou Quan, Algemesí; Club Makey-Chuan, Ontinyent; Club Shaolin Tao, Crevillent; Club Taichi-Chuan, Ontinyent; Club Ying Zhao Men, València; Club Wu Guang, Sueca; Club Kung-Fu Tradicional, Vila Real; Club Kung-Fu Shen, Petrer; Club Makey, Belgida; Club Shaolin, València; Club Long Men Pai, Alicante y Club Deportivo He-Ren, València.

Informa: Montse Jaraba | Disseny cartell: Sento Pascual

28 Març 2014
FaceBook  Twitter  

Altres