La pilota valenciana també roda a les festes d’aquest any

La pilota valenciana també roda a les festes d’aquest any

L'associació l'Andana, actual gestora de l’Escola de pilota valenciana de Puçol, en col·laboració amb el club de galotxa local, van organitzar el passat diumenge 26 d’agost amb motiu de les festes populars i patronals d’aquest any, una completa vesprada on la pilota valenciana va ser la gran protagonista i on els xiquets de l’escola i alguns dels membres del club junt a altres pilotaris convidats, van delectar als assistents amb una excel·lent exhibició de l’esport més característic del nostre territori.

Gràcies a l’associació l’Andana i al club de Galotxa de Puçol la pilota valenciana va estar present, un any més, a les festes patronals i populars de Puçol. Com cada any, el carrer Castelló es va vestir de blanc i es va posar la faixa per acollir la VI edició del Trofeu de festes de pilota valenciana, aquesta vegada en diverses categories d’edat.

Els primers en prendre el carrer per fer rodar la pilota van ser Unai, Alfredo i Josevi, els més menuts de l’escola de pilota, que van disputar un seguit de tres partides on es van enfrontar entre els tres i on finalment es va alçar com a guanyador Unai, un xiquet de 9 anys que tot i ser el més menut de tots, va saber superar les pilotades d’Alfredo i Josevi que van acabar, molt dignament, com a segon i tercer classificats respectivament.

En acabar aquests, el torn va ser per als cadets i els juvenils de l’escola, que es van enfrontar en una partida a galotxa on els equips van estar formats per Arnau i Adrià amb la faixa blava, i Pablo, Miguel i Josep amb la faixa roja. El públic present va poder presenciar una de les millors partides que aquests 5 joves han ofert fins ara al carrer Castelló i que va guanyar l’equip blau després de superar, amb suor i ganes, al combinat roig . Els anys i les hores d’entrenament comencen a fer-se palès a les mans d’aquests joves pilotaris que van saber desplegar les seues habilitats i que de segur donaran moltes alegries a la pilota valenciana del nostre poble.

A continuació, van ser els membres del club de galotxa local i altres pilotaris vinguts de diversos pobles veïns, els qui van prendre el protagonisme i es van enfrontar de nou en la modalitat de galotxa en una partida que va estar tot el temps molt igualada i que finalment va aconseguir guanyar l’equip blau per 70 jocs a 65.

Finalment, i per tancar i arrodonir la vesprada, es va fer l’entrega de trofeus a tots els pilotaris participants de les partides, com a reconeixement per l’exhibició i el gran joc que van oferir al públic assistent.

Informa i fotos: Rubén Durà

fotos_noticia

810-pilota-valenciana-2

 

03 Setembre 2012
FaceBook  Twitter  

Altres