Més de mil atletes ja s'han inscrit per a participar el divendres vesprada en la Volta a Peu de les Festes de Puçol

Més de mil atletes ja s'han inscrit per a participar el divendres vesprada en la Volta a Peu de les Festes de Puçol

Puçol celebra el divendres 31 d'agost l'esdeveniment esportiu més multitudinari de les seues Festes Populars i Patronals. Més de mil atletes de totes les edats participaran en la XVII edició de la Volta a Peu a Puçol, una carrera de curta distància que discorre per l'interior del nucli urbà i que un any més tornarà a convertir-se en la gran festa de l'atletisme popular.

La Volta a Peu organitzada pel Club Atletisme Puçol i l'Ajuntament de Puçol inclou no sols la prova per a adults, sinó també carreres de menor distància per a les categories de xiquets i jóvens. “Les festes són perquè els veïns puguen participar i disfrutar de tots els actes, d'ací que l'important no siguen els premis, que n'hi ha, sinó poder sumar-se a esta festa de l'esport”, apunta Salvador Àvila, regidor de festes.

Des de les 6 de la vesprada, l'Avinguda Font de Mora serà el punt d'eixida i meta de totes les proves, que començaran pels més xicotets i aniran pujant en cada prova les edats dels corredors, des de prebenjamí, passant per benjamí, aleví i infantil, fins a finalitzar amb la categoria de cadet. Encara que sempre hi ha inscripcions d'última hora en línia de meta, ja són més de 200 els corredors confirmats per a estes distàncies menors.

I a les 8 de la vesprada serà el torn de la prova absoluta, que compta amb un recorregut de 4,9 quilòmetres i en la que s'espera la participació de més 800 atletes.

A més dels premis de la general, la Volta a Peu compta cada any amb una simpàtica particularitat, la meta volant del quilòmetre 1, ubicada en la mateixa Avinguda Font de Mora: la meta del pernil. I és que els primers atletes de la general a creuar la marca d'estos primers 1.000 metres, tant masculí com femení, així com el primer corredor i la primera corredora local, rebran cada un com a premi un pernil.

Enguany, l'expectació que ha suscitat la carrera és màxima, principalment pel bon estat de forma en què arriben molts dels atletes locals i que fa presagiar que es vorà un bonic duel en els carrers de Puçol.

A més, a l'esdeveniment esportiu, que sempre aconseguix convocar milers de veïns al llarg de l'avinguda, se suma enguany un esdeveniment solidari: ajuntament i organització han previst tindre en la línia de meta contenidors per a arreplegar taps, tant de les begudes que es repartixen en la Volta a Peu com aquells que els veïns tinguen a casa i vullguen depositar-los per a col·laborar amb una causa solidària: ajudar el xiquet Tomás Esteve en la seua lluita contra la paràlisi cerebral.

En definitiva, el divendres vesprada tens una cita amb les festes, amb l'esport i amb la solidaritat: a partir de les 6 de la vesprada, Volta a Peu a Puçol.

Informen: Iván Esteve i Sabín

820-tomas_esteve_y_su_madre-2


 

 

30 Agost 2012
FaceBook  Twitter  

Altres