Vicente Pamblanco es proclama campió del món de duatló en el mundial de Gijón

Vicente Pamblanco es proclama campió del món de duatló en el mundial de Gijón

El passat cap de setmana, 24 i 25 de setembre, en la ciutat asturiana de Gijón es disputaven els campionats del món de duatló en les distàncies esprint i olímpica, i en ells participaven tres membres del Tripuçol després d'aconseguir la seua plaça en el passat campionat Espanya de duatló.

Xavi Munera, Alberto Pamblanco i Vicente Pamblanco van ser els tres membres del club que van viatjar a Gijón, i que el diumenge van competir en la distància esprint.

Totes les competicions es disputaven en el complex esportiu de Las Mestas, unes instal·lacions idònies per a la pràctica de l'esport, ja que compten amb un velòdrom a l'aire lliure dotat de grades perquè els espectadors puguen veure en tot moment com transcorre la carrera.

Des de primeres hores del dissabte i fins al diumenge van anar transcorrent les carreres de les diferents categories: paraduatló, júnior, sub-23, elit i grups d'edat.

El diumenge al matí, a les 8.30, s'iniciava la segona jornada amb la carrera de grups d'edat esprint masculí, on participaven els tres xics del club: Xavi en 20-24 anys, i Alberto i Vicente en 25-29.

La carrera es componia d'un primer segment de carrera a peu de 5 quilòmetres, on es donaven dos voltes pels veïns de Las Mestas i de l'estadi del Molinón; després es realitzava la transició a la bici per a completar el segon segment, de 20 Km. de bici, d'una volta, on els participants havien de pujar el port de l'Infançó i tot això sense drafting (sense poder anar a roda) i acabar amb 2.500 metres de carrera a peu.

La prova comptava amb molta participació nacional, al celebrar-se al nostre país, però la participació estrangera era de gran nivell. La carrera va eixir rapidíssima i prompte se va anar estirant el gran grup, encara que les diferències entre els primers a l'arribar a la T1 no van ser molt grans. Una mostra del nivell va ser el parcial marcat per Vicente, que en el primer cinc mil va parar el crono en un temps de 15:25 o, el que és el mateix, a un  ritme de 3:05 el mil.

La bici al ser sense drafting facilitava les coses als especialistes en este sector ja que no es podien formar grups, encara que va haver-hi diversos sancionats per anar a roda i altres que no ho van ser i haurien d'haver-lo sigut. A l'acabar la bici Vicente es trobava mà a mà amb el brasiler Jonas Rocha per a jugar-se en l'últim sector de la carrera a peu el primer lloc del seu grup d'edat, mentrestant Alberto i Xavi anaven col·locats en les posicions davanteres dels seus grups d'edat plasmant així el nivell dels de Puçol.

Vicente aconseguisc soltar el brasiler en l'últim quilòmetre de carrera a peu i així entre en meta 1r en el grup de 25-29, on Alberto va aconseguir alçar-se amb la 5a posició, realitzant una gran carrera, i Xavi va ser 8u en 20-24. Així Tripuçol aconseguix col·locar els seus tres hòmens forts en el Top tin d'un campionat del món de duatló.

Amb este duatló  es tanca una grandíssima temporada per a Tripuçol que cada any millora de manera extraordinària els resultats de l'anterior, i espera continuar millorant per a anar ascendint en el rànquing nacional i trobar més patrocinadors per a poder costejar-se este car esport.

Informa: Tripuçol

657-vicente_campeon_mundo

fotos_noticia

 

28 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres