Tres podis per a Tripuçol en el Campionat d'Espanya de Triatló: Alberto Pamblanco, Carmen Naturil i Juanjo López “El penyo”

Tres podis per a Tripuçol en el Campionat d'Espanya de Triatló: Alberto Pamblanco, Carmen Naturil i Juanjo López “El penyo”

El passat cap de setmana, 17 i 18 de setembre, es va disputar en la platja de Símil a Vigo, amb les illes Cyes de fons, el Campionat d'Espanya de Triatló elit, grups d'edat, júnior i cadet, on 14 triatletes representaven a Tripuçol en esta prestigiosa cita del calendari nacional.

L'expedició de Tripuçol partia el divendres a la vesprada des de l'aeroport de Manises amb direcció a Vigo, on es va trobar amb la plantilla del Vila-real que partia a Granada i, després d'unes fotos en grup, els dos equips es van desitjar sort per a les seues competicions del cap de setmana.

El dissabte al matí s'obrien les competicions en la platja de Símil amb la categoria cadet, on participaven quatre membres del club: Diego Naturil 57é, Carlos Tot 61é, Ian Portales 69é, i Manuel Novella, que es va haver de retirar en el segment de natació per un colp en el cap. Diego, Carlos i Ian van aconseguir alçar al club a la 14a posició per equips i així sumar uns valuosíssims punts per al rànquing nacional.

A continuació, van entrar en escena les distintes categories de paratriatló, on per primera vegada en la seua història el club participava amb la presència de Juanjo López El penyo, que va obtindre una gran 3a posició en la categoria de Tri 5, sent el seu primer any en açò del triatló.

Més tard, a això de les 2 de la vesprada, entraven en acció els grups d'edat, tant femenins com masculins, que cada quaranta-cinc minuts anaven partint en diferents eixides respecte als seus grups d'edat, tots davall la distància olímpica: 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de bici i 10 quilòmetres de carrera a peu.

Les primeres a eixir van ser les xiques, totes juntes, a afrontar una natació molt moguda per l'onatge produït pel vent que es va alçar. Ens representaven tres xiques: Ana Martínez, que va acabar en la 12a posició en el segment d'edat 25-29 anys; Eli Ros, 8a en 30-34; i Carmen Naturil, que va aconseguir alçar-se amb la medalla de bronze en 20-24 anys.

Elles tres van aconseguir la posició 14a per equips, millorant així un lloc respecte a la posició final de l'any passat.

En categoria masculina participaven 5 membres del club: Xavi Munera, que va finalitzar 16é en 20-24 anys; Josevi Viadel, que va ser 41é en 25-29; Javier Cubero, que no va poder participar per lesió, però va ajudar en tot moment a Juanjo López en les transicions; Alberto Pamblanco que també va pujar al tercer caixó del podi, fent una gran carrera, de menys a més; i finalment, Pedro Bayarri, que es va retirar en el segment de la natació per rampes en les cames.

El diumenge continuaven les competicions amb les categories júnior i elit.

En la primera participava Fran Calvo, que va acabar 38é, fent una gran carrera, ja que en estes categories el nivell és molt gran.

Com a colofó del cap de setmana, la carrera elit, on participava Vicente Pamblanco junt amb els millors triatletes del país: va finalitzar 51é de la general, resultat que estava entre les seues previsions ja que enguany és el primer que acaba un Campionat d'Espanya d'elit i el nivell de triatló a Espanya és molt gran.

Gràcies a tots ells en la classificació per clubs masculina van col·locar a Tripuçol en la posició 24é, millorant en moltes posicions la de l'anterior campionat d'Espanya, que el club va finalitzar en la posició núm. 52.

Ara toca anar tancant la temporada, encara que inclús queden competicions com el tercer cap de setmana de setembre, que es disputa el Campionat del món de Duatlón a Gijón, on han aconseguit la classificació Alberto Pamblanco, Xavi Munera i Vicente Pamblanco —tots ells esperen quedar en les primeres posicions dels seus grups d'edat—, i en Oliva, on es disputa l'última prova de la lliga de clubs de la Comunitat Valenciana.

Informa: Vicente Pamblanco - Tripuçol

647-tripucol_villarreal

 

26 Setembre 2011
FaceBook  Twitter  

Altres