L'equip de dards de Puçol es proclama per segona vegada campió del món en Las Vegas

L'equip de dards de Puçol es proclama per segona vegada campió del món en Las Vegas

Amor Moreno ha tornat a donar en la diana: torna de Las Vegas com a millor jugadora mundial per parelles mixtes i subcampiona de seleccions nacionals. I, a més, no ha estat sola: Edu, Tais i Juan Huertas també han aconseguit campionats i subcampionats davant de 4.000 jugadors de tot el món.

Després d'haver-se proclamat en 1999 campiona del món per seleccions, Amor Moreno tornava al mateix escenari, Las Vegas, per a disputar un mundial molt més complex, amb més categories, amb 4.000 jugadors distribuïts en l'enorme sala de convencions, on hi havia 400 màquines i 18 nivells simultanis.

Esta vegada no anava sola. El seu marit, Dani Huertas, també competia representant a l'Associació de Dards Puçol, junt amb Juan Huertas, Edu Sales, Mary, Vero i Tais. Per a tots ells era la primera vegada i no seria fàcil: tres vols, 24 hores amb avió, amb escales a Madrid i Filadèlfia, per a arribar a Les Vegas el dissabte nit i, amb jet lag inclòs, a competir el diumenge al matí.

Però sis dies continuats llançant dards a les dianes donen per a molt i prompte van anar recuperant el to i obtenint millors resultats, i els títols no van tardar a arribar per a Puçol, una xicoteta població de què la majoria dels allí presents mai havien sentit parlar i, per descomptat, ningú s'explicava eixe nivell mundial.

Juan Huertas es va proclamar campió mundial de Màsters B, una cosa així com la 2a divisió, el diumenge vesprada. No està gens mal per a un novell amb el jet lag a costes.

El dimarts, Amor Moreno i Edu Sales es proclamaven campions del món en la categoria de parelles mixtes combo, això sí, en Màsters, la 1a divisió mundial.

El dimecres, la selecció femenina aconseguia el subcampionat, perdent el desempat contra Alemanya: Amor i Tais, ambdós de Puçol, formaven la selecció espanyola junt amb Asunción (de Granada) i Verónica (d'Albacete).

El dijous, Tais i Juan Huertas aconseguien el subcampionat de parelles mixtes 501, sempre en la divisió Màsters. Mentres que Edu i Amor havien de conformar-se amb la 5a plaça. Posició que van repetir el divendres en la categoria triples mixtos 501, amb un equip format per Amor, Edu i Dani.

I encara vam tindre temps d'anar a una boda d'una parella de dardistes de Ciutat Real i tindre un poc de temps lliure per a comprar el dissabte”, recorda Dani Huertas, qui va passar més temps mirant i de compres que competint. “La primera vegada allò impressiona. Tot és molt gran, tenia problemes amb l'idioma, m'adormia jugant a les màquines i el menjar era roïn. Encara sort que al tornar mon mare la primera cosa que ens va fer va ser una olla i corder”.

Las Vegas, amb els seus enormes hotels, les seues limusines més barates que els taxis (perquè caben més viatgers), les seues cent jugades en les escurabutxaques per un dòlar, la seua beguda gratuïta (això sí, amb propina) i les seues hamburgueses i pizzes com a menjar permanent, espanta al més pintat, sobretot si en el viatge ha passat per tres ciutats diferents de la mateixa hora del dia i el jet lag el manté en permanent estat d'ensomni.

Però també emociona, t'arrossega, et dóna forces i et fa oblidar-te de qualsevol problema. Com li va succeir a Amor, que no sols ha pogut dotze anys després coronar-se com a campiona del món, sinó que li ha tornat la felicitat després d'un any molt, molt difícil.

L'any passat vam arrasar en el Campionat d'Espanya, on ho vam guanyar tot, incloses les places per al mundial”, recorda Amor Moreno. “Vam començar a buscar fons per a anar tots, perquè la federació no cobrix tot el viatge. Inclús ens va ajudar l'ajuntament i vam ser pregoners de les festes al setembre. Però a l'octubre va arribar l'operació de matriu. Sis mesos de convalescència que em van impedir competir a bon nivell en el nacional d'enguany, en Estepona. En Las Vegas tot ha anat a més i hem aconseguit el campionat del món per parelles mixtes, junt amb Edu”.

Un rècord, però no hi ha temps per a celebrar-ho.

Ara tenen dos nacionals més: la lliga per Internet, que se celebra a València de l'1 al 3 de juliol, i el de Huelva, que els donarà una nova oportunitat per a acudir al mundial de Las Vegas 2012.

Mentrestant, entrenen i competixen en la cafeteria Darós, un lloc agradable i ampli, on els tracten de meravella, encara que continuen pensant que uns campions del món haurien de disposar d'un local municipal on crear escola, ensenyar als xicotets i exhibir els seus trofeus mundials. La seu compartida que tenien en el Mercat municipal és també un magatzem i no és el lloc adequat per a portar als equips que vénen de fora a competir.

Encara que no desesperen, saben que algun dia tindran el local adequat per a contagiar el seu esperit als jóvens de Puçol. Quan s'ho proposen, sempre donen en la diana.

324-amor_y_edu_sales-1

 

24 Maig 2011
FaceBook  Twitter  

Altres