Sabies que a Puçol també es juga al rugby, un esport de bèsties practicat per cavallers?

Sabies que a Puçol també es juga al rugby, un esport de bèsties practicat per cavallers?

Des de fa dos anys un grup de jóvens de la nostra localitat practiquen este esport, però encara no són suficients per a constituir un club a Puçol. Per això, animen a tots els interessats a patejar el baló ovalat del rugbi, un esport de bèsties practicat per cavallers. Si ho proves, segur que t'enganxes.

En 2008, animats per un professor de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, un grup d'estudiants de la nostra localitat va començar a patejar l'ovalat baló del rugbi. Com ens conta un d'estos ex alumnes de l'IES Puçol, Juan Manuel Iranzo, “Capilla, un dels nostres mestres, ens va comentar que ell de jove havia practicat este esport i vam decidir provar i vore com se'ns donava. Ens vam arribar a ajuntar més de 20 amics per a entrenar i des de llavors alguns ja no hem parat de patejar la pilota”.

Fruit d'estos entrenaments, va sorgir entre un grup de col·legues de la nostra localitat l'afició per este esport de contacte en equip, que va nàixer oficialment a Anglaterra a mitjan del segle XIX. Juan Manuel Iranzo comenta que “sempre acabes els partits amb algun colp, però es tracta d'un esport on predomina primer que res l'esportivitat, tant durant com després de l'encontre. Inclús hi ha un tercer temps després del partit on els dos equips xarren i comenten les vicissituds del joc. Com se sol dir, el rugbi és un esport per a bèsties practicat per cavallers”.

A més de l'esportivitat i de la cavallerositat, el rugbi destaca per la importància del col·lectiu. El jove jugador de Puçol indica que “en cada partit s'enfronten 15 contra 15 en el terreny de joc i allò més important no són les individualitats, com podria ser el cas del futbol, sinó la unió i el joc en equip”.

D'esta manera va nàixer en el nostre poble fa dos anys l'afició pel rugbi. No obstant, per a constituir un equip federat i poder competir en condicions fan falta més de 30 jugadors. Així que la desena d'amants del rugbi de Puçol no han pogut crear encara un equip en el nostre municipi.

Hem arribat a disputar algun partit amistós com Puçol o Horta Nord, però encara som poca gent. Per això, enguany ens hem anat a jugar el campionat de 2a territorial amb la Unió Esportiva de Rugbi Moncada, un club amb 40 anys de tradició al qual li faltaven jugadors”, afirma Iranzo. Però el nostre objectiu és muntar un equip de rugbi en el nostre poble”.

Però perquè Puçol tinga per primera vegada en la seua història un club de rugbi federat fan falta més jugadors. Per això, Juan Manuel Iranzo anima a practicar este esport i avisa que “quan comences a jugar ja no pares. El rugbi és un esport que enganxa”.

Si et vols enganxar, l'única cosa que tens que fer és telefonar a Juan Manuel (677 719 591). Segur que no et penedixes de practicar este esport d'equip entre cavallers amb el qual et divertiràs patejant el baló ovalat com un animal.

Informa: Miguel Crespo
Fotos cedides per: UER Montcada

Si et vols enganxar, l'única cosa que tens que fer és telefonar a Juan Manuel (677 719 591)

Més fotos de la notícia

28 Novembre 2010
FaceBook  Twitter  

Altres