El col•legi públic Bisbe Hervás, premi de la Conselleria pel seu projecte contra la violència escolar

El col•legi públic Bisbe Hervás, premi de la Conselleria pel seu projecte contra la violència escolar

La Conselleria d'Educació ha concedit els Premis 2009 de la Comunitat Valenciana per a iniciatives i bones pràctiques educatives sobre convivència escolar a nou projectes realitzats per col•legis i instituts que busquen afavorir un bon clima en les aules, entre ells “El Gegant egoista” del col•legi públic Bisbe Hervás de Puçol.
 

El treball titulat Viure i conviure: els musicals a l'escola, del Centre d'Educació Infantil i Primària (CEIP) Trenc alba de Xàbia (Alacant), s'ha alçat amb el Premi Extraordinari 2009.

A més, set centres educatius han resultat premiats en la modalitat de projectes, accions o experiències de convivència duts a terme per la comunitat educativa per a promoure l'educació en la convivència com a part integral de l'educació de l'alumnat.

En Secundària han rebut la distinció l'Institut d'Educació Secundària (IES) Betxí, a Castelló; l'IES Montserrat Roig d'Elx (Alacant); l'IES Tirant el Blanc de Gandia (València), i l'IES de Mutxamel.

Dins de la mateixa modalitat, en Primària, han sigut premiats el CEIP Ramon Esteve de la Pobla del Duc (València); el CP Bisbe Hervás de Puçol (València), amb un tercer premi per Projecte Convivència: El Gegant egoista, i el CP Príncep El senyor Juan Manuel de Villena (Alacant), que ha obtingut un accèssit.

Finalment, un altre centre, el CEIP Els Pins de Bicorp (València), autor del projecte El respecte és la base de la convivència, ha sigut guardonat amb un tercer premi en la modalitat d'audiovisuals.

Estos guardons tenen per objecte reconéixer treballs, experiències o accions en els centres docents de la Comunitat dirigides a la promoció i desenrotllament de la convivència i la prevenció de la violència escolar. Els premis es van convocar per primera vegada en 2006 per a afavorir la posada en marxa dels plans de convivència i potenciar les bones pràctiques en els centres.

La iniciativa s'inscriu dins del Pla de Prevenció de prevenció de la violència i promoció de la convivència en els centres escolars (PREVI) de la Comunitat Valenciana, que, entre altres mesures, "preveu premiar aquelles pràctiques i iniciatives escolars que es reconeguen per la seua beneficiosa influència en les relacions entre els membres de la comunitat educativa, així com aquelles que destaquen per la seua vàlua per a promoure entre l'alumnat actituds i valors democràtics i solidaris a través d'iniciatives que potencien tant el treball cooperatiu com el diàleg i la mediació".

 

806-directora

03 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres