Compartix la teua passió pels llibres en el Club de Lectura de la biblioteca

Compartix la teua passió pels llibres en el Club de Lectura de la biblioteca

Llegir i compartir. Amb estes dos premisses es reunixen cada mes els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Municipal de Puçol. Cada mes seleccionen un llibre i, després de llegir-lo, se citen en la sala de lectura de la biblioteca per a posar en comú la seua opinió i les sensacions que els ha despertat la seua lectura. Apuntar-se al grup és completament gratuït i és una excel•lent manera d'endinsar-se en el meravellós món dels llibres i de compartir les experiències.

 

Les reunions del club se celebren l'últim dijous de cada mes a partir de les 20'30 hores. Durant aproximadament una hora els assistents, que ni de bon tros estan obligats a acudir, posen sobre la taula les conclusions a què han arribat després de ventilar l'última pàgina del llibre: emocions que han viscut, crítiques, valoracions generals, inclús sensacions íntimes. Els companys del club dialoguen i posen en comú les seues opinions en un ambient distés i plural.

La intenció dels seus components és establir un equilibri entre obres clàssiques i relats moderns, com es pot comprovar tirant una ullada a les lectures que han triat per als pròxims mesos. Després de disfrutar a l'octubre de la vessant teatral de Federico García Lorca en La casa de Bernarda Alba, este mes de novembre han optat per la novel·la de Bernhard Schlink El lector, de 1995, recentment adaptada al cine.

Desembre serà el torn del retrat de Dorian Gray, del gran Oscar Wilde, i l'any nou serà rebut pel club de lectura de la biblioteca amb dos obres molt interessants: Abril trencat, de l'albanés Ismail Kadaré, i l'obra mestra Cent anys de soledat, del Nobel de Literatura Gabriel García Márquez.

Entre els objectius d'este col·lectiu amant de la lectura, es troba la intenció de donar un toc més tècnic a les reunions. "Hem proposat comptar amb un coordinador expert en literatura per a donar un altre enfocament al diàleg i tindre també el punt de vista d'un professional", assenyala Rosa García, responsable de la biblioteca i integrant del Club de Lectura.

El grup compta actualment a unes deu persones però inviten a tot el món a participar en les seues xarrades. L'únic requisit és haver llegit el llibre proposat, sempre en la llengua que cada un preferisca. A partir d'ací, les reunions són l'escenari ideal on transmetre l'experiència, on compartir el plaer de la lectura.

Paral·lelament, si vols conéixer les novetats que presenta la biblioteca pública municipal en l'últim trimestre, pots accedir a través de la secció Novetats de la bibliotecaen la web municipal: www.puçol.es.

Informa: Dani Casado

 

08 Novembre 2009
FaceBook  Twitter  

Altres