Lliçó magistral en l'institut: els alumnes es mobilitzen per a ajudar a Haití

Lliçó magistral en l'institut: els alumnes es mobilitzen per a ajudar a Haití

Un alumne de 4t de Diversificació va tindre la feliç idea d'organitzar una col•lecta per a Haití entre els alumnes i professors de l'institut. El dimarts 26 de gener la idea es feia realitat. L'endemà, els 975 euros recaptats eren enviats directament a les víctimes del terratrémol a través de Creu Roja.

 

Damián Adán Fernández és alumne de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, un alumne més, però un alumne que a més es va atrevir a donar el primer pas: "se'm va ocórrer que calia fer alguna cosa quan estava a casa, després de veure algunes notícies sobre Haití. L'endemà ho vaig comentar a la tutora, Pilar Bosch. Vam organitzar una reunió en l'aula i en un parell de dies va estar tot planejat".

Així de fàcil és ser solidari de veritat, fent alguna cosa concreta, movent-se per una causa. Després de la reunió de coordinació, quinze alumnes van quedar d'acord per a realitzar una doble col·lecta, el divendres 22 un primer passe i el dimarts 26 van recórrer a fons les aules i seminaris de professors.

Fàcil i ràpid, encara que també van comptar amb la col·laboració de diversos regidors i l'alcalde de Puçol, José Vicente Martí: sabien que s'anava a celebrar la col·lecta i no van voler perdre-se-la... encara que "eixir en la foto" tenia el seu preu: el que no col·laborava depositant el seu diners en les urnes improvisades no tenia dret a la foto.

 

076-politicos

Amb un poc d'ironia, bona predisposició de professors, polítics i companys, i l'ajuda dels seus companys de 1r i 2n de Batxillerat, junt amb els de 4t d'ESO, l'esforç va tindre el seu premi: la recaptació va ascendir a 975 euros.

Perquè no haguera cap dubte sobre la "legalitat" de tot el procediment, les caixes es van obrir en presència de la directora del centre, Pilar Millán, i el dimecres es va ingressar els diners en el compte de Creu Roja destinat a Haití.

Per a Damián ha sigut una gran experiència, per la qual cosa està agraït a tots els seus companys, i no descarta una altra iniciativa semblant si fera falta, encara que preferix que no siga necessari: "si cal fer alguna altra proposta seré el primer a estar en la fila i si no cal realitzar cap col·lecta serà un bon símptoma, perquè això significa que no haurà succeït cap desgràcia".

Després dels premis a l'excel·lència i de les campanyes de conscienciació mediambiental, una vegada més els alumnes de l'institut demostren que són jóvens, encara que àmpliament preparats per a aconseguir junts un món més solidari i un demà millor. Tota una lliçó magistral de què hem de prendre bona nota.

 

076-recogiendo_aulas

01 Febrer 2010
FaceBook  Twitter  

Altres