Dotze anys del mercat solidari de La milotxa: mai un euro havia donat tant de si

Dotze anys del mercat solidari de La milotxa: mai un euro havia donat tant de si

El col•legi públic La milotxa només compta amb alumnes de tres a cinc anys, no obstant això no impedix que donen una especial importància a l'educació en valors, i un bon exemple d'això és el mercadet solidari: els xiquets elaboren peces de tota classe que un dia a l'any són venudes entre pares, professors, veïns... i la recaptació per a fins solidaris.

 

"Tots els objectes d'este mercadet han sigut elaborats pels xiquets i xiquetes del col·legi, en col·laboració amb persones que desinteressadament col·laboren en esta labor". Així de contundent es mostra Pedro Gómez, director de La milotxa, quan explica la importància de la labor que vénen realitzant des de fa dotze anys.

Encara que podria ser més contundent. Podria contar que el treball es realitza en hores de classe, però també algunes vesprades, amb la col·laboració de pares i professors que oferixen el seu temps perquè el projecte arribe a més gent. Podria explicar que així els alumnes entenen molt millor que la solidaritat és una cosa quotidiana, no una postura puntual després d'una tragèdia. Podria demostrar que la labor s'estén a altres col·legis, ja que els alumnes de Lluís Vives i Jaume I també acudixen al mercadet a comprar xicotetes peces, totes a un euro, i així la llavor solidària s'estén a molts més xiquets.

Sí, el director de La milotxa podria estendre's molt més en les seues explicacions. Però no ho farà. Sol ser una persona discreta, silenciosa. No proclama a crits la labor que vénen fent. Es limita a fer-la. Com tots els professors, que també col·laboren en el mercadet. O els pares, que se sumen encantats a la proposta.

La solidaritat quotidiana és així de discreta. I així d'eficaç. Podeu comprovar-ho el dimarts 26 de gener en el pati del col·legi. A partir de las 11'00 del matí compraran els alumnes del col·legi. A las 11'30 ho faran els col·legis Lluís Vives i Jaume I. I a las 12'30 el públic en general.

Només cal portar un euro. Amb eixa moneda pots comprar una peça artesanal. Però t'emportes a casa molt més. T'emportes la il·lusió d'un xiquet, l'esforç de tot un equip directiu i una xicoteta porció d'ajuda per a Intermón Oxfam, Médicos sin fronteras, Ayuda en acción i ASOM (Associació per a la Solidaritat amb el Món).

Mai un euro havia donat tant de si.

 

24 Gener 2010
FaceBook  Twitter  

Altres