Alberto Biesok exposa en la Casa de Cultura fins al 30 de maig

Alberto Biesok exposa en la Casa de Cultura fins al 30 de maig

Del 15 al 30 de maig, Alberto Biesok exposa una col·lecció de catorze quadros en la Casa de Cultura de Puçol, centrats en paisatges de la Sierra Calderona, el seu lloc de residència i la seua font d'inspiració. Biesok és conegut a Puçol per haver sigut el guanyador del Certamen Vila de Puçol de Pintura 2008.

Jovençà, tranquil, poc donat a celebracions exagerades i més prompte inclinat que parlen els seus quadros, en compte d'explicar ell mateix els motius i els perquès de la seua pintura, Albert Biesok acudix per primera vegada a la Sala d'exposicions de la Casa de Cultura amb una col·lecció completa, Arbres que vaig vore en la meua memòria II, un conjunt de catorze obres que explican per si sòles el seu interés per la naturalesa i el paisatge que li rodeja.

L'obra que exhibix utilitza com a ferramenta fonamental l'oli, amb grandàries i preus variables, des d'una peça de 19 x 34 centímetres i 200 euros de cost (Esbós de pi decantat és el seu títol), fins a impressionants murals com a Pinar en La Calderona (de 100 x 200 cm. i 2.500 euros de preu).

En l'acte d'inauguració de l'exposició, el gerent de la Casa de Cultura, José Mª Garcíava recordar el seu recent premi a Puçol i va animar a tots a visitar l'exposició "ja que és l'última d'este curs i no tornarem a exposar fins després de l'estiu".

Albert Biesok, a més d'agrair que les institucions recolzen els artistes jóvens, des de la seua escassa predisposició a explicar massa coses en públic, va assegurar que seguix "amb arbres de La Calderona, que és el que més m'agrada", encara que per a aprofundir en la seua forma de ser va preferir cedir la paraula a un autor de començaments del segle XIX, i llegir fragments d'un text escrit en 1805 sobre el Mont Blanc, "perquè tot el que diu este text és vàlid per als arbres de la Serra Calderona".

Va tancar l'acte d'inauguració Carlos Novella, regidor de Cultura, qui va felicitar l'autor pel seu quadros i per la lectura triada per a explicar-los, al mateix temps que va recordar la importància de jóvens valors de la terra: "la Casa de Cultura necessita vida i els artistes ens la doneu. Si, a més, és amb aires valencians, molt millor perquè tots disfrutem d'estes imatges tan pròximes".

25 Maig 2009
FaceBook  Twitter  

Altres