Pactem Nord visita deu centres d'educació secundària amb el seu programa Mueve-T

Pactem Nord visita deu centres d'educació secundària amb el seu programa Mueve-T

El personal tècnic del Consorci Pactem Nord, en el marc del programa de formació i orientació sociolaboral Mueve-t, desenvolupat en col·laboració amb el Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), ha visitat durant els últims quatre mesos deu instituts d'educació secundària de la comarca de l'Horta Nord, realitzant xarrades per a orientar l'alumnat sobre el seu futur laboral i les opcions educatives disponibles.

Més de 335 estudiants (166 alumnes i 169 alumnes) d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), de Programes de Qualificació Professional Inicial (PCPI) i de diferents especialitats de Grau Mitjà i Superior, han tingut l'oportunitat de participar en els tallers d'orientació acadèmica i laboral dissenyats per Pactem Nord per als instituts del territori.

El programa Mueve-T, que compta amb la col·laboració de les ADL (Agències d'Ocupació i Desenrotllament Local) de la comarca, perseguix tres objectius molt clars: assessorar l'alumnat que cursa ESO (especialment als que es troben en últim curs), facilitar informació i formació útil als jóvens que ja han decidit integrar-se en el mercat laboral, així com previndre i ajudar a minimitzar les creixents taxes d'abandó escolar prematur.

Han participat en estes xarrades IES Guillem d'Alcalà (La Pobla de Farnals), el Centre escolar Santa Joaquina de Vedruna (Vinalesa), el Centre d'Educació Infantil, Primària i Secundària Ramón i Cajal (Alfara del Patriarca), l'Institut d'Educació Secundària Escultor Francés Badía (Foios), l'Institut d'Educació Secundària La Garrigosa (Meliana), el Col·legi i centre d'educació secundària La Masia i l'Institut d'Educació Secundària (estos dos de Museros), l'Institut d'Educació Secundària comarcal de Burjassot, l'Institut d'Educació Secundària de Tavernes Blanques i dos centres de Puçol: l'Institut de Secundària i el col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz.

A través del taller d'orientació acadèmica, els alumnes han conegut les opcions de formació reglada i no reglada disponibles en la comarca i fuera d'ella. També s'ha informat sobre els canvis previstos en el panorama sociolaboral o com triar un itinerari formatiu que no sols s'adeqüe als seus interessos o preferències, sinó que a més siga el més profitós i competitiu possible. L'actual Procés de Bolonya ha sigut un altre dels punts en què els professionals del Consorci Pactem Nord han feta especial insistència.

A través del taller d'orientació laboral s'ha informat als alumnes sobre aspectes com els drets i deures que tindran com a futurs treballadors, les dificultats que es poden trobar a l'hora d'accedir a un lloc de treball en cas d'abandonar prematurament els estudis, la importància d'obtindre una qualificació formativa i laboral per a poder incorporar-se adequadament al món laboral o com reenganxar-se al sistema educatiu després d'haver eixit d'ell.

Cada u dels tallers ha sigut adaptat a les peculiaritats de cada centre i de cada grup d'alumnes. A més, els estudiants han rebut un CD amb la informació bàsica que han de disposar per a prendre la decisió d'accedir al mercat de treball o continuar els seus estudis.

Informa: Isolina Espinosa

30 abril 2009
FaceBook  Twitter  

Altres