On atendre a cinquanta-set xiquets mentres els seus pares van a classe?

On atendre a cinquanta-set xiquets mentres els seus pares van a classe?

El dimarts 3 de febrer se celebra la segona xarrada per a pares de tots els col·legis públics i concertats de la població. Com a novetat, inclou un servici de guarderia perquè així el nombre d'assistents puga augmentar. Una gran idea que ha sigut molt ben acollida, tant que ha sorgit un nou problema: on atendre a tants xiquets com s'han inscrit per a este servici?

La idea d'una Escola de Pares a nivell local va sorgir a finals del passat any. La primera xarrada es va celebrar el 15 de gener, amb assistència d'una trentena de pares i mares. Va ser un èxit, però si hi haguera un servici de guarderia el nombre de pares augmentaria amb tota seguretat, van assegurar alguns de què no havien pogut acudir a la cita.

Per això, les AMPA dels quatre col·legis públics de Puçol (Bisbe Hervás, Lluís Vives, Jaume I i La Milotxa), junt amb la de l'únic centre concertat (Virgen al Pie de la Cruz) van buscar la fórmula per a posar en marxa un servici de guarderia de cara a la segona xarrada, que se celebra el 3 de febrer, com sempre, a les 6 de la vesprada en l'Espai Social La Barraca.

Tres dels monitors d'activitats extraescolars de Bisbe Hervás i un aula de La Barraca utilitzada per l'associació SINA van ser les ferramentes posades en marxa per a atendre a una vintena de xiquets, que era la xifra prevista.

Però l'Escola de Pares a nivell de local s'ha convertit en un èxit inesperat i les sol·licituds per al servici de guarderia han sigut moltes més de les previstes: 57 xiquets s'han inscrit per al 3 de febrer, la qual cosa suposa un èxit, però també un gran problema logístic: on es pot atendre degudament a tants xiquets durant les tres hores que dura el servici de guarderia?

"La veritat és que quan vam arreplegar totes les sol·licituds, el divendres 30 de gener, ens vam espantar prou", confessa Inma Juan, de l'AMPA de Bisbe Hervás. "Després de parlar amb els distints locals públics de la població i veure que estaven ocupats, vam arribar a pensar que caldria suspendre el servici de guarderia, la qual cosa hauria sigut una desil·lusió després de comprovar l'interés que ha despertat".

Afortunadament, abans de prendre una mesura tan dràstica es van dirigir al regidor Juan Enrique Claramunt, el qual havia recolzat des del primer moment la idea d'una formació conjunta per a tots els pares de la població. Unes telefonades, algunes gestions amb distints col·lectius i la bona predisposició del Centre Musical i Instructiu Santa Cecília van ser suficients per a trobar una solució.

"És cert que totes les aules de la Casa de Cultura estan ocupades el dimarts a la vesprada", explica Juan Enrique Claramunt"Però el president de Santa Cecília, José Sancho, ha accedit a traslladar un xicotet grup de quatre instruments des d'un aula gran al Centre d'Informació Juvenil i així aconseguim tindre un lloc on poder ubicar als cinquanta-set xiquets junts. És important unir esforços quan es tracta de recolzar iniciatives com esta de les distintes AMPA de la població".

L'aula de la banda de música, situada en la segona planta de la Casa de Cultura, és el lloc on els xiquets podran estar atesos per quatre monitors (ha calgut augmentar el nombre) des de les 5'30 fins a les 8'30 de la vesprada. Allí podran disfrutar de jocs adaptats a la seua edat i inclús alguna projecció en vídeo. Mentrestant, els seus pares estaran en La Barraca, disfrutant d'altres jocs adaptats a la seua edat: fórmules per a resoldre conflictes entre pares i fills en edat escolar.

El tema no podria ser més adequat per a l'ocasió, encara que, afortunadament, el primer conflicte ja s'ha resolt amb final feliç. Això sí, caldrà fer bé els deures i posar-se a organitzar ja el servici de guarderia de cara a les dos xarrades que ja hi ha programades, el 25 de març i el 14 de maig.

01 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  

Altres