Virgen al Pie de la Cruz: activitats extraescolars per a educar en valors

Virgen al Pie de la Cruz: activitats extraescolars per a educar en valors

El col·legi Virgen al Pie de la Cruz es va a unir a la commemoració del Dia de la Paz, amb dos actes que tindràn lloc en el mateix centre i en la Plaça de l'Ajuntament de Puçol. Al febrer han programat una altra activitat, el Rastell de Mans Unides, un projecte solidari amb què destinaran fons a països del Tercer Món.

El divendres 30 de gener es commemora el Dia Mundial de la Paz. El col·legi concertat Virgen al Pie de la Cruz, preocupat per la formació integral dels seus alumnes, no es vol quedar al marge, i és per això, pel que ha programat un acte que tindrà lloc en el centre al matí i en el que tots els que participen, acudiran bé amb una camiseta, o bé amb un jersei de color blanc, símbol de la pau.

Mentrestant, els alumnes de sext de primària, es reuniran amb la resta de companys dels col·legis públics i privats del municipi, en la Plaça de l'Ajuntament, on es llegirà un manifest de rebuig a la violència, cantaran dos cançons i plasmaran els missatges que desitgen entorn del tema de la pau en uns adhesius que s'han dissenyat per a l'ocasió.

Virgen al Pie de la Cruz també és solidari, i en este sentit han organitzat el Rastell de Mans Unides per al divendres 6 de febrer, en el que es podran adquirir contes, jocs i joguets que aportaran els xiquets i xiquetes. El que es recapte es destinarà a pal·liar la fam en països del Tercer Món.

Ja al marge d'estes activitats, el col·legi es reserva un dia per a la festa més lúdica. Es tracta del Carnestoltes a finals de febrer, que en 2009 tindrà temàtica lliure. Els que participen es reuniran en el col·legi, i des d'allí eixiran en cercavila pels carrers de la contornada.

Dos actes a destacar, concretament els dels dies 30 de gener i 6 de febrer. Perquè l'educació no hauria de cenyir-se en exclusiva als continguts establits oficialment en el currículum. Perquè una educació completa ha d'incloure necessàriament una educació en valors. El col·legi Virgen al Pie de la Creu ho té molt present, i les seues activitats donen bona mostra d'això.

Informa: Nuria Martínez León

29 Gener 2009
FaceBook  Twitter  

Altres