Els escolars de Puçol deprenen i practiquen normes d'educació vial

Els escolars de Puçol deprenen i practiquen normes d'educació vial

L'autobús “No te la jugues!” ha fet parada el 10 de febrer en la Plaça País València, amb l'objectiu de conscienciar sobre educació vial als escolars del municipi. Al costat d'ell, s'ha instal·lat un circuit tancat amb patinets, en el que els alumnes han pogut posar en pràctica el que saben de les normes de trànsit. Al llarg del dia, distints col·legis han disfrutat d'esta activitat.

 

El dimarts 10 de febrer, ha aparcat a Puçol, l'autobús No te la jugues!, que s'emmarca dins de la campanya d'educació vial promoguda des de la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana.

El projecte està dirigit a xiquets i xiquetes de deu a dotze anys, per a informar-los i educar-los en la importància que té el coneixement i compliment de les normes de trànsit.

"Este tipus d'activitats sempre són benvingudes perquè és important conscienciar els xiquets sobre educació i seguretat vial, i per això, Esta és una oportunitat que no cal deixar passar. D'esta forma, prevenim", ha assenyalat l'alcalde, Mariano Sanchis.

Els més matiners a pujar a este autobús, han sigut els escolars del Col·legi Jaume I, a què han seguit els del Virgen al Pie de la Cruz. Les visites tenien una duració de 45 minuts, repartits en dos fases.

En la primera d'elles, els alumnes van vore un vídeo, en el que un personatge virtual, Dani, s'enfrontava a distintes opcions a l'hora de creuar el carrer. En una d'eixes escenes, l'actor tenia l'opció de passar o no, davant d'un semàfor en roig. Al seu costat, un dimoni li instava que passara de totes maneres, mentre que l'àngel li aconsellava que respectara eixe senyal.

A continuació, les monitores plantejaven als xiquets i xiquetes, què farien ells en la situació de Dani. Les respostes majoritàries eren que s'esperarien en la vorera, i inclús algun, s'ha atrevit a confessar que alguna vegada ha creuat en roig, botant-se la norma. Les instructores els han fet vore, que a més d'observar els senyals, han de tindre en compte als vehicles.

Rosa Marcos, coordinadora del projecte ha destacat que "els alumnes controlen la teoria prou bé, i el que pretenem és ensenyar-los a comportar-se com a vianants, ja que ells encara no poden conduir. És una aproximació".

A l'eixir de l'autobús, tots podien posar en pràctica el que havien deprés en el circuit que s'havia muntat en la plaça. Circulant amb un patinet, havien de fer el recorregut, respectant semàfors, senyals de prohibició i de limitació de velocitat, entre altres."Abans de pujar al patinet vam recalcar que no poden anar pel carrer amb ell, excepte en llocs habilitats per a això, i sempre tenint en compte normes de comportament cap als altres vianants", afig Rosa.

Els col·legis Lluís Vives i Bisbe Hervàs tampoc han volgut deixar passar per alt esta cita i s'han pujat a l'autobús en distints torns, inclús a la vesprada.

Una classe lúdica, que segur ha servit d'una cosa als escolars que es pensaran dos vegades abans de creuar per mal lloc o fer cas omís a algun senyal.

Informa: Nuria Martínez León

 

11 Febrer 2009
FaceBook  Twitter  

Altres