Una exposició mostra els alumnes de Puçol distintes perspectives de l'acaçament escolar

Una exposició mostra els alumnes de Puçol distintes perspectives de l'acaçament escolar

Des que el 25 de novembre s'inaugurara l'exposició sobre el bullying en l'Espai Social La Barraca, han passat per allí escolars dels col·legis públics, privats i concertats de Puçol. Es tracta d'una campanya de sensibilització d'Obra Social Caixa Madrid amb cartells senzills però impactants.

 

Un cartell que mostra una caixa de ceres entre les que figura una bala, un altre que plasma una ferida cosida amb anelles metàl·liques de carpesano, més enllà un que ens ensenya un pitet de col·legi que porta inscrita la paraula víctima. Cartells amb distint significant i significat. Esta ha sigut l'exposició d'Obra Social Caixa Madrid que des del passat 3 de desembre han visitat alumnes de diferents col·legis de Puçol.

Els del col·legi Alfinach van ser els primers a xafar l'Espai Social La Barraca el 3 de desembre, als que van seguir els de Virgen al Pie de la Cruz el dia 10, i l'Institut de Puçol, que va tancar la visita d'escolars el dilluns 15 de desembre. Els cursos anaven des de sext de primària fins quart de l'ESO.

Jessica Ríos, tècnic de Joventut, va ser la monitora encarregada d'explicar els quadros i intentar fer participar als alumnes perquè veren més enllà de la simple fotografia o dibuix: "amb açò es volia explicar de diferents formes els distints tipus d'acaçament que hi ha, igual que fer-los participar perquè comprenguen el significat dels cartells més enllà del que es mostra", cosa que no eren tan senzilla en aquells xiquets amb menor edat.

El grup de tercer de l'ESO de l'IES Puçol, a la pregunta de la monitora sobre "què és acaçament escolar?" van respondre que era "pegar". Amb el recorregut a través dels diferents cartells es va mostrar que existien més tipus d'acaçament, com per exemple, el verbal, i inclús alguns com el d'apegar algun post-it als companys, acció que ells no eren conscients que podia perjudicar si es feia de forma reiterativa.

La professora d'educació plàstica de l'Institut que els acompanyava, Alicia Matíes, va explicar als alumnes que "el missatge es mostra a través de quelcom visual, però hi ha mil formes d'expressar les coses".

En fi, una mostra sobre l'acaçament escolar vist des de distints punts de vista, amb la que es pretenia sensibilitzar sobre este tema tan candent hui, desgraciadament, perquè els alumnes reconegueren que l'agressió no sempre és física, que no han d'emmudir l'acaçament a un company, i que sobretot, no lo ho tenen practicar.

Informa: Nuria Martínez León

 

15 Desembre 2008
FaceBook  Twitter  

Altres