Immersió marina a les aules de Puçol

L'Ajuntament de Puçol porta a tots els centres públics i el concertat el programa l'Oceanogràfic viatja al teu col·le. Seguint les normes sanitàries s'impartiran 75 tallers de sensibilització ambiental amb els quals està previst que gaudisquen 1.500 escolars d'infantil i primària.

Durant abril i maig, l'Ajuntament de Puçol ha organitzat una campanya d'activitats lúdiques i formatives amb tots els col·legis públics i el concertat. La programació inclou activitats diferents per a cada nivell educatiu. «Hem assignat la subvenció per a activitats extraescolars que atorga la Generalitat Valenciana a cinc projectes adaptats a cada grup d'edat: l'Oceanogràfic, concerts, teatre i tallers sobre drogodependències», explica José Mª Esteve, regidor d'Educació.

Amb esta iniciativa municipal, la localitat de Puçol s'ha constituït en la primera població a promoure una «immersió» de tots els escolars de centres públics i concertats del municipi, que perseguix el coneixement del món marí i la conscienciació per la seua conservació, gràcies a que portarà a les seues quasi 1.500 escolars el programa l'Oce viatja al teu col·le, impartit per l'Oceanogràfic de València.

El programa, promocionat per la Regidoria d'Educació, va començar el passat 14 d'abril i es prolongarà fins a finals de mes, període durant el qual s'impartiran 75 tallers de sensibilització ambiental del medi marí en els nivells educatius d'infantil i primària per als quals s'han adaptat els continguts.

El departament d'Educació de l'Oceanogràfic de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha preparat un programa especial seguint les exigències que imposen la situació sanitària i la prevenció de contagis de la Covid19, que inclouen a més de les reglamentades els grups bambolla establits pels centres escolars.

La ciència dels oceans a les aules

Amb l'Oceanogràfic viatja al teu col·le l'equip d'Educació porta la ciència a les aules d'alumnes de qualsevol edat, adaptant-se i contemplant les necessitats curriculars de cada etapa i transformant les aules taller en un al·licient de treball progressiu, sempre d'acord amb el treball previ preparatiu amb els professors.

Els tallers tenen en compte els grups bambolla establits pels centres escolars.

Els seus objectius són identificar i classificar als animals marins, conservar les mars i oceans començant per les nostres costes i fomentar l'emprenedoria grupal per a adoptar mesures a favor de la conservació del planeta.

Per exemple, dins de l'oferta educativa, hi ha activitats que se centren en les tortugues, unes altres en els taurons, unes altres treballen sobre la importància de la biodiversitat en els ecosistemes marins i altres realitzen una travessia per les espècies més rellevants de l' Oceanogràfic.

En estes activitats escolars de l'Oceanogràfic es realitzen tallers interactius, vídeos i jocs adaptats a cada edat en els quals s'incentiva la participació i implicació de tots els participants.

Informa L’Oceanogràfic | Fotos Sergio Maestro

fotos face143-oceanografic-3

22 abril 2021
FaceBook  Twitter  

Altres