La Setmana del Llibre, Julio Verne i un submarí a la porta de l'institut de Puçol

L'Institut d'Educació Secundària (IES) de Puçol celebra la Setmana del Llibre amb una sèrie d'activitats organitzades per l'Equip de Coordinació Lingüística, que comencen el 19 d'abril amb l'avarada del Nautilus (com a homenatge a Julio Verne) i finalitzen el divendres 23, Dia del Llibre, amb una exposició de diferents treballs realitzats pels alumnes del centre.

Les activitats de la Setmana del Llibre es basen en dos grans blocs: el projecte interdisciplinari entorn de Julio Verne i l'exposició de treballs de l'alumnat d'ESO.

En el primer cas, s'està realitzant una exposició de treballs que l'alumnat ha realitzat entorn de les quatre obres de Verne que han llegit en castellà, valencià, anglés i francés.

Quant a l'ESO, l'exposició mostra projectes com com el passaport lector, la lectura en caixes, punts de lectura o treballs sobre dones modernistes hispanoamericanes a càrrec dels departaments de llengües.

Paral·lelament, s'estan mostrant els mosaics, màscares i polis realitzades dins de l'àmbit sociolingüístic i els dibuixos commemoratius del 150 aniversari de l'obra Alicia en pais de las maravillas, a càrrec del departament de Plàstica .

A més, també s'estan duent a terme diferents activitats al pati de l'institut al llarg de la setmana, per a dinamitzar les exposicions. Així, el dilluns 19, es va celebrar el taller de versos encadenats i punts de llibre.

El dimarts i dimecres, tres propostes: la representació d'un judici en anglés, organitzat pels alumnes de Competència Comunicativa Oral en anglés, al costat del recital de versos de Lorca a càrrec de l'alumnat de 2n de Batxillerat i els poemes musicats en francés.

La mostra de treballs continua el dijous amb la presentació del projecte Erasmus, on l'alumnat participant mostrarà el seu treball i compartirà les seues experiències.

Per a finalitzar, el divendres 23 hem organitzat una mostra de treballs en suport digital, amb materials del departament d'Informàtica, la biblioteca de Picocuentos de l'alumnat del cicle superior d'Integració Social i altres projectes realitzats des dels departaments de Dibuix, Educació Física i Valencià.

Amb l'exposició d'esta mostra de treballs escrits i presentacions orals volem donar a conéixer el gran treball que realitzen els diferents departaments de l'IES Puçol, així com transmetre al nostre alumnat el plaer de la lectura.

Un submarí a la porta de l'institut

Dins del projecte entorn de Julio Verne, el dilluns 19 d'abril s'ha inaugurat la fira del llibre del curs 2020-21, amb un acte d'obertura que incloïa la cerimònia d'avarada del Nautilus, encallat en l'estany d'entrada al centre educatiu.

El cèlebre submarí, ideat per l'alumnat del programa PAC i el seu instructor Pepe Brumós, il·lustra el Projecte de Lectura Interdisciplinària dedicat a l'escriptor francés Julio Verne.

En l'avarada han participat: Santi Roca (director de l'IES Puçol), Joan Morant (ex alcalde de Massalfassar ), Inés Company (padrina orientadora), Cristina Puerta (mestra de cerimònies), Pepe Brumós (el mateix capità Nemo), l'alumnat del PAC (tripulació del Nautilus), Begoña Alonso (a càrrec del so), Elena McElroy (vídeo), Elena Díez (fotografia i escenografia) i, finalment, l'alumnat de 3 PMAR, que ha tirat una mà en tot el que ha fet falta.

El Nautilus continuarà presidint l'entrada del centre durant tota la setmana, per a recordar que l'institut continua celebrant en gran el Dia del Llibre.

Informa: Cristina Puerta i Nuria Edo |Fotos: Sergio Maestro

fotos face141-botadura-nautilus-2

21 abril 2021
FaceBook  Twitter  

Altres