Es compleixen 40 anys del primer col·legi de parla anglesa a València: American School of València

American School of València ha començat la celebració del 40a aniversari de la fundació del col·legi. El programa d'activitats va començar el cap de setmana del 18 d'octubre amb un recordatori de la data d'obertura (14 d'octubre de 1980) i la publicació d'un article sobre el grup fundador, format per 27 xiquets i 6 educadors.

El programa d'activitats continuarà amb la divulgació d'altres documents i objectes històrics i, sempre que la situació sanitària ho permeta, una celebració oberta a tota la comunitat escolar a la primavera de 2021.

American School of València va nàixer de la mà d'un grup de famílies i educadors que van unir els seus esforços per a continuar el treball realitzat per la xicoteta escola on van estudiar de 1974 a 1978 els fills del personal internacional de la factoria Ford.

Entre 1978 i 1979, este equip promotor va començar els tràmits administratius amb les autoritats educatives espanyoles, va obtindre el suport de l'ambaixada dels Estats Units i va arribar a un acord amb la urbanització Els Monestirs, en el municipi de Puçol, per a obtindre els terrenys on situar les seues instal·lacions.

El ASV va nàixer amb la denominació Col·legi Hispà-Nord-americà i va rebre en els seus primers anys noves sol·licituds de matrícula que van conduir a l'obertura d'una segona línia en cada curs i la inauguració, en 1985, d'un segon edifici per als alumnes que passaven a ensenyament primari.

American School of València té hui dia 850 alumnes de més de 40 nacionalitats diferents que finalitzen els seus estudis amb el diploma estatunidenc de High School, el títol de Batxillerat espanyol i el Diploma del Batxillerat Internacional.

Malgrat el seu creixement, continua afrontant molts dels reptes de 1980: oferir educació internacional de primer nivell, preparar als alumnes per a la vida universitària i atraure a educadors amb talent que desitgen contribuir a la formació d'una comunitat plural i oberta al món.

Informa: Carlos Minuesa |Fotos: American School of València

428-aulario-asv

28 Octubre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres