Un alumne de Caxton College arriba a l'Imperial College per a millorar «l'aviació del futur»

L'Imperial College, prestigiosa universitat britànica, ha admés en la facultat d'Enginyeria Aeronàutica (top 7 en el rànquing mundial) a Kirill Surkov, un alumne de l'est col·legi britànic de Puçol que porta deu anys vivint a València i aspira a millorar la seguretat en l'aviació. Coincidirà amb un altre estudiant que va accedir l'any passat al grau de Matemàtiques.

El Govern britànic, en conéixer que Kirill Surkov, alumne recentment graduat al Caxton College, anava a estudiar Aeronàutica a Londres, li va exigir un certificat que garantira que l'elevat coneixement científic que rebria en la universitat no ho posaria al «servei del mal».

Diversos dels professors que li van impartir classe durant el seu Batxillerat van haver d'assegurar al Foreign Office que les intencions del seu antic alumne eren bones i que el seu aprenentatge serviria per a millorar la societat del futur. Esta pràctica burocràtica és habitual amb estudiants estrangers que cursaran a Regne Unit alguns graus o postgraus relacionats amb les Ciències i la Tecnologia.

«De l'enginyeria aeronàutica m'interessa la part aèria, ja que és una propietat de la qual l'home manca. La nàutica no m'interessa tant perquè tots podem arribar a nadar pels nostres propis mitjans, però no podem volar sense ajuda tècnica. Per això, m'agradaria centrar-me en l'aviació i intentar que les aeronaus siguen mitjans de transport encara més segurs i aconseguisquen major velocitat en el futur», assegura Surkov.

Este estudiant d'origen rus, establit a la Comunitat Valenciana des de fa una dècada, es va enfrontar fa un parell d'anys al seu primer repte de rellevància tecnològica en dissenyar amb èxit al costat d'un amic el seu propi ordinador.

Este tipus de gestes fan pensar que Surkov, un emprenedor vocacional, trepitjarà fort en esta nova etapa acadèmica, malgrat l'exigència a la qual estarà sotmés. «Vaig començar fa dues setmanes aproximadament i, a pesar que estic rebent classes a distància per la quarantena que he de complir, les assignatures i els professors són increïbles», explica satisfet Surkov, a pesar que encara no ha pogut gaudir del campus.

Durant este curs les classes en l'Imperial College seran semipresencials. La majoria en línia, encara que algunes seran a les aules, amb només cinc o sis alumnes, a manera de tutories. «La majoria d'assignatures que tinc són de matemàtiques, programació, enginyeria pràctica i disseny 3D. M'agraden perquè combinen molt bé la teoria amb la pràctica. Ara estem treballant en un projecte relacionat amb l'automoció i estic gaudint molt. També es fomenta el treball fora de classe, tant de manera independent com en equip».

En estos moments també té records per al seu anterior col·legi a Puçol, a qui li està molt agraït perquè «vaig rebre un alt nivell en matemàtiques que ara em permet estar al nivell de l'exigència de l'Imperial i un mètode d'estudis que m'està sent molt útil en esta nova etapa d'aprenentatge».

El camí que ha recorregut per a entrar a esta universitat de prestigi, novena en el rànquing mundial QS i de la qual han eixit catorze premis Nobel, no ha sigut senzill. Darrere deixa una petjada d'excel·lència que ha marcat en les entrevistes, escrits i exàmens proposats per l'Imperial abans d'admetre-ho.

En definitiva, ha donat mostres d'un nivell d'esforç i exigència impecable, tal com corroboren des del seu antic col·legi. «Kirill ha sigut un apassionat de les Matemàtiques i la Física, a més de ser un xic humil i responsable. Tenia un cap estupendament moblat i una mentalitat d'enginyer. El seu objectiu era entrar en una de les top universities i l'ha aconseguit per mèrits propis», afirma Teresa Vila, docent i membre de l'equip de coordinació de Secundària de Caxton College.

Informa: Isabel Bono | Foto: Marcus Hofferer

27 Octubre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres