Del 18 al 20 de setembre, Saxem oferix una trobada internacional de saxos i tres concerts gratuïts

Finalment, la 4a edició de Saxem se celebra a la Casa de Cultura i l'Espai Jove de Puçol els dies 18, 19 i 20 de setembre. Organitzat pel quartet de saxos Púrpura Pansa, la cita s'ha consolidat com un dels certàmens més prestigiosos en l'àmbit internacional i enguany comptarà amb 40 alumnes, Tomás Jerez com a professor convidat i tres concerts, un dels quals servirà per a presentar el CD Sax & Tango, la nova obra de Púrpura Pansa.

Nascut de la mà del professor Johan Van der Linden i alguns dels seus alumnes més destacats, agrupats sota el nom de Púrpura Pansa, Saxem (Sax European Masterclasses) va aconseguir en les seues primeres tres edicions el reconeixement dels alumnes arribats de diferents països d'Europa.

Per a això va ser fonamental comptar amb al·licients tan atractius com la formació amb prestigiosos professors europeus i la possibilitat d'assistir a tres concerts: un de Púrpura Pansa (el quartet organitzador de l'esdeveniment), un altre dels diferents professors convidats cada any i, com a tancament, la trobada conjunta sobre l'escenari dels professors i els alumnes participants en la trobada.

«Enguany no vam poder celebrar-ho a l'abril, per la pandèmia, ho hem retardat a la segona quinzena de setembre i, malgrat les lògiques absències per les circumstàncies que estem vivint, al final comptem amb la presència de quaranta alumnes i el professor Tomás Jerez», explica Javier Teruel, component de Púrpura Pansa i un dels creadors del Saxem.

Qui ha caigut a última hora de la llista ha sigut l'altre professor convidat, Simon Diricq, l'eliminació dels vols i, finalment, la prohibició expressa de viatjar a Espanya han sigut els motius pels quals no podrà impartir les seues classes a l'Espai Jove i a la Casa de Cultura.

Perquè la presència de dos locals és l'altra gran novetat d'esta quarta edició: les classes individuals s'impartiran en diferents aules de la Casa de Cultura, com en edicions anteriors. Però els tres concerts i les classes grupals es traslladen a l'Espai Jove els dies 18, 19 i 20 de setembre.

«L'assistència als tres concerts és gratuïta, però tenim aforament limitat i cal realitzar inscripció prèvia, bé acudint a la Casa de Cultura o trucant al telèfon 961 421 949, de 9 a 21 hores, des del dimarts al divendres», finalitza Javier.

La programació d'activitats comença el divendres 18, a les 18.30 hores, amb l'acte de presentació del Saxem a l'Espai Jove.

El concert del divendres, a les 22.00 hores, també a l'Espai Jove, servirà per a presentar en públic el CD Sax & Tango, editat este estiu per Púrpura Pansa. Un acte que comptarà amb l'actuació en directe del grup, al costat del bandoneonista Daniel Binelli i la pianista uruguaiana Polly Ferman. El CD i el concert seran presentats per Jimmy Entraigües.

El concert del dissabte servirà perquè els alumnes i el públic gaudisquen amb els desafiaments i la col·laboració entre Púrpura Pansa i els professors Tomás Jerez (saxo), Manuel J. Corbacho (piano) i Jorge Medina (percussió).

Com a colofó del Sax European Masterclasses 2020, el diumenge a les 20.00 hores, el tradicional concert dels alumnes amb el suport de diferents professors. Un acte que inoblidable per als participants perquè suposa una oportunitat única de compartir l'escenari de l'Espai Jove amb professors de primer nivell.

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual

389-purpura-pansa-1

14 Setembre 2020
FaceBook  Twitter  

Altres