Concilia l’Estiu finalitza amb èxit un mes entre vaixells, illes i aventures pirata

Els 105 alumnes del programa Concilia l’Estiu han gaudit d'un mes de juliol replet de jocs, tallers i, en definitiva, una infinitat d'aventures pirata concebudes per al seu gaudi, aprenentatge i diversió. Tot això, dins d'un programa concebut per a facilitar la conciliació laboral que ha complit amb èxit totes les seues expectatives.

«Cinc esparracats i esparracades pirates arriben a la nostra escola d'estiu per a explicar-nos que, a través dels seus viatges per les mars, s'han adonat del gran perill en què es troba el planeta Terra i les persones que vivim en ell…». Així començava l'aventura setmanal dels 105 alumnes inscrits: 55 d'educació infantil i 50 de primària que, des de La Milotxa, el Jaume i el Lluís Vives, han desenvolupat amb èxit les activitats programades.

Totes elles, dissenyades per a l'entreteniment i diversió dels joves. Però també per al seu aprenentatge, perquè han anat descobrint les claus per a fomentar el desenvolupament sostenible juntament amb els seus monitors i companys.

«S'han superat amb escreix totes les expectatives», apunta Laura Romeu, tècnic de Benestar Social de l'Ajuntament: «L'assistència ha sigut l'esperada, s'han respectat totes les normes i recomanacions de seguretat i les famílies han quedat molt contentes», afig la responsable, ateses les enquestes de satisfacció que han emplenat els pares dels inscrits.

Però a més de les famílies, pel que sembla també els xiquets han quedat molt contents, perquè han pogut realitzar una infinitat de jocs, tallers i altres activitats d'allò més variades i divertides. «Tot això, sense eixir del col·le i respectant els grups reduïts d'alumnes», apunta Romeu: «No s'ha fet gens excepcional perquè enguany no hi ha hagut excursions».

No obstant això, les activitats especials dels divendres —espectacles de màgia, música, teatre…— han permés aportar una mica de normalitat a una situació tan excepcional, «per a compensar el fet de no eixir dels centres». I també les dues eixides setmanals a la Piscina Municipal que han gaudit els alumnes de primària durant tot el mes de juliol.

«També han pogut córrer, jugar i realitzar multitud de jocs al pati del col·legi Lluís Vives gràcies a les noves carpes instal·lades », que han proporcionat ombra per a aprofitar estos espais durant tot el matí.

Tot això, en col·laboració amb Auca, empresa que ja havia gestionat este servei en altres ocasions i que ha permés que tot es desenvolupara amb èxit. «Enguany era especialment important comptar amb una empresa experimentada i que ens donara garanties que s'anaven a complir totes les normes correctament», assegura Romeu: «i així ha sigut».

També gràcies a les monitores, la majoria de les quals ja havia participat en escoles anteriors i per tant coneixien el funcionament… I a molts dels xiquets inscrits. «Això facilita que la relació amb els alumnes siga encara més pròxima», assegura la tècnic de Serveis Socials: «i que l'ambient entre monitores, coordinadores i alumnes haja sigut excel·lent un any més ».

En definitiva, Concilia l’Estiu ha aconseguit complir amb èxit l'objectiu principal per al qual s'havia dissenyat: facilitar la conciliació entre la vida laboral i familiar de les famílies treballadores. Com sempre, amb entrada a les 9.00 hores i servei opcional de matinera, des de les 7.30 hores. Però a més, l'horari s'ha ampliat fins a les 14.00 hores, tractant d'afavorir encara més la conciliació laboral en un estiu una mica excepcional.

«S'ha respost a les necessitats de les famílies, complint les garanties de seguretat que requeria el moment», conclou José María Esteve, regidor d'Educació, ja que a més «s'han complit totes les normes i mesures de seguretat establides des d'un inici per a minimitzar el risc de contagi entre alumnes i monitors»:Horaris d'entrada i eixida escalats per a evitar aglomeracions a la porta dels centres, grups reduïts, distància de seguretat, presa de temperatura cada dia…

Mesures que han permés superar sense contratemps un mes de juliol replet de jocs, activitats i aventures pirata.

Informa: Irene Mollà | Fotos: Sergio Maestro

 

350-concilia-3

10 Agost 2020
FaceBook  Twitter  

Altres