Un passacarrer marítim recorrerà la platja de Puçol a ritme de pasdoble

La música torna a sonar a la platja de Puçol el divendres 24 de juliol, amb una cercavila a càrrec del Centre Musical Santa Cecilia. Prop de 35 músics ompliran d'alegria el passeig marítim des de les 22.30 hores fins a les 00.00 aproximadament, en un recorregut que començarà i finalitzarà en la plaça Rosa dels Vents. Tot, a ritme de pasdoble.

A hores d'ara de l'any —en un any normal—, el Centre Musical Santa Cecilia estaria preparant la seua mítica actuació d'estiu en la plaça Rosa dels Vents. La situació que ha deixat la Covid-19 no ho farà possible aquesta vegada, però l'entitat no concep un veurea nosense música i, per això, ha volgut portar l'alegria a la platja de Puçol.

Ho farà a ritme de pasdoble amb una cercavila al llarg de tot el passeig marítim, amb eixida a les 22.30 hores en la plaça Rosa dels Vents direcció El Puig. Finalitzat el passeig, tornaran sobre els seus propis passos direcció nord fins a la zona de l’Estany i, per a acabar, tornaran de nou al punt d'inici, on conclourà l'espectacle.

«L'actuació s'emmarca dins dels intercanvis de música que fomenta la Federació Valenciana de bandes de música», apunta Enrique Capuz, president del Centre Musical Santa Cecilia. Este programa consisteix a realitzar concerts en altres localitats, les bandes de les quals també acudeixen a Puçol a donar els seus propis espectacles.

La pandèmia, no obstant, ha impedit enguany l'intercanvi de concerts amb altres municipis. «Encara que aquest acte siga a títol individual, aconseguim que almenys es mantinga aquesta tradició de cara a altres anys», explica el responsable.

Així, en lloc del tradicional concert de Santa Cecilia, que sol reunir molt de públic, l'entitat ha optat per una cercavila, «que entrava dins de les possibilitats que ens donava la federació» i que facilita el compliment de mesures de seguretat: distància social, màscares… «Fins i tot els músics que no toquen instruments vocals, com la percussió, hauran de portar-la».

Això sí, «el públic ha de ser responsable i no envair el passeig durant l'actuació perquè la banda puga discórrer», assenyala Chimo Galcerà, vicepresident del centre. D'esta manera, els assistents podran gaudir de l'espectacle a ritme de pasdobles, «que sempre és més alegre per a la gent».

L'objectiu de la banda és estar a la disposició de l'Ajuntament i del municipi, especialment enguany, que no es pot fer el tradicional concert en la plaça Rosa dels Vents, comenta Galcerá: «Convidem al fet que la gent vinga a gaudir de l'hora i mitja o dues hores que dure aquest esdeveniment cultural musical».

Informa: Irene Mollá | Cartell: Sento Pascual | Fotos: Sergio Maestro

534-pasacalle-santa-cecilia-3

21 Juliol 2020
FaceBook  Twitter  

Altres