AMPA: un projecte per a millorar l'experiència dels joves en el seu pas pel IES Puçol

Amb l'objectiu de millorar l'experiència dels joves en el seu pas pel IES Puçol, l'AMPA proposa cada curs diferents activitats, millores de les instal·lacions, ajudes i fins i tot formació per als pares sobre temes rellevants durant l'adolescència. En definitiva, un projecte comú que enguany s'enfronta a nous reptes però que continuarà treballant per a integrar a les famílies en l'educació dels seus fills. Les inscripcions ja estan obertes.

L'Associació de Mares i Pares (AMPA) de l'Institut IES Puçol treballa per a reforçar l'educació dels estudiants, millorar la seua experiència en el seu pas pel centre i, per descomptat, integrar als pares en l'educació dels seus fills. Amb estos objectius presents, són diferents les activitats, ajudes i altres iniciatives que es llancen cada curs. Sempre, tenint en compte les necessitats dels estudiants i els seus pares a cada moment.

Renovar tota la xarxa wifi de l'institut, canviar l'equip multimèdia de sala d'actes, instal·lar un desfibril·lador en el centre, aportar nou material per a l'assignatura de tecnologia... Són algunes de les iniciatives que s'han dut a terme durant els últims anys. «Intentem estar sempre en contacte amb l'institut per a donar les facilitats econòmiques per a tot el que faça falta», explica Ángels Moreno, secretària de l'AMPA.

A més es dona suport a iniciatives de l'institut, com les Olimpíades Matemàtiques, l'Equip de Mediació o el projecte Germà Major, «en el qual un alumne d'un curs més avançat tutoritza a un de primer per a acompanyar-li en el procés d'adaptació a l'institut».

Encara que algunes d'estes mesures afavoreixen a l'alumnat i professorat en general, unes altres es dirigeixen únicament als prop de 500 alumnes que ja són socis. «Posem l'accent en ells, si no, no tindria sentit», perquè estos últims paguen al principi de curs una quota de 16 euros. A canvi reben regals, com l'agenda escolar específica per a secundària, el portapens que s'entregarà aquest curs o el pen que reben cada any els alumnes de primer.

I també s'ofereixen premis i ajudes, per exemple, per a cobrir les despeses del transport per a les proves PAU, excepte enguany, que se celebraran en el propi centre. «Intentem dotar a pares i alumnes de les eines que per ells mateixos no poden localitzar», com a informació rellevant sobre les beques de Conselleria o sobre els cursos que organitza la Federació d'Associacions de Mares i Pares (FAMPA).

Totes aquestes iniciatives es costegen gràcies a la quota dels socis i als 1.300 euros que cada any aporta l'Ajuntament de Puçol.

293-cine-en-ies

Formación a padres sobre la realidad actual

Una de las iniciativas que mayor éxito ha tenido durante los últimos años están relacionadas con la formación a los padres con respecto a la nueva realidad a la que se enfrentan sus hijos. «Durante las reuniones con los socios no solo informamos sobre actividades del AMPA, sino que también tratamos aspectos importantes de la pre adolescencia y adolescencia», comenta la secretaria: «Todos hemos sido adolescentes, pero en una época muy distinta».

Peligros de las nuevas tecnologías, bullying, sexting... Son algunos de los rasgos que lamentablemente forman parte de la realidad actual, «que a lo mejor nos parecen lejanas pero nuestros hijos las están sufriendo, y cuanto más informados estemos los padres, más podremos ayudarles». En este sentido, es «importante no, fundamental» estar presente en la educación de los jóvenes, y saber cómo intervenir en caso de ser necesario.

Para ello, el AMPA ofrece a los padres formación en torno a temas como la educación emocional o la seguridad con las nuevas tecnologías. Especialmente ante la situación que deja la pandemia de Covid-19, que requiere estar «muy al día en todo esto para poder ayudar a nuestros hijos con las sesiones y reuniones virtuales, entre otras tareas».

Esta situación también implicará este año nuevas medidas para reforzar la seguridad en el instituto y minimizar el riesgo de contagio. «Nos reuniremos con la dirección del centro para que este año, la ayuda que demos, esté relacionada con la seguridad de todos los alumnos y profesores».

Si te gustaría inscribirte al AMPA del IES Puçol, «todo el mundo es bienvenido porque, cuantos más seamos, más cosas podremos hacer». Solo tienes que escribir a la dirección de correo electrónico Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. y se pondrán en contacto contigo para que puedas realizar el ingreso o transferencia en la cuenta bancaria que tiene abierta el AMPA IES Puçol en Caixa Popular: ES02 3159 0046 4820 6022 3423.

Así podrás contribuir a «mejorar en todo lo posible la transición al centro y el tiempo que los alumnos pasan en él». Siempre, dejando espacio a profesores y alumnos, «pero siendo capaces de empatizar con ellos para comprender la realidad actual y mejorar la experiencia de todos».

Informa: Irene Mollà Fotos: Ángels Moreno

293-actividad-ies-1

09 Juny 2020
FaceBook  Twitter  

Altres