Torna a Puçol el plaer de la lectura: la biblioteca obri les seues portes només per als entranyables llibres de paper

Amb l'entrada de Puçol en la fase 1, han començat a obrir els primers edificis municipals: a la Casa de Cultura, ja es pot utilitzar la biblioteca per al préstec de llibres, mentre que en el poliesportiu es poden reservar pistes de diferents esports. Tot això en horaris limitats, a vegades amb crida prèvia i sempre mantenint les normes de prevenció respecte al coronavirus.

La Biblioteca Pública Municipal, situada en la primera planta de la Casa de Cultura, ha començat amb bon ritme: molts veïns havien fet apilament de llibres a mitjan març, davant l'anunci del confinament… i dos mesos després han tornat a retornar-los.

La majoria, a més, ha aprofitat per a emportar-se algun títol nou, potser perquè han (re)descobert el plaer de passar pàgines amb la mà i, de pas, oblidar-se per algunes hores del mòbil, la tauleta o l'ordinador.

«En els tres primers dies hem superat les 120 devolucions de llibres, molts d'ells les novetats que teníem a principis de març», explica Narciso González, la persona que està a càrrec del servei de recollida i préstec de llibres. «Ara, eixos llibres els tenim en quarantena: cada dia fiquem en una bossa els que ens han entregat, li posem la data i els deixem en el magatzem durant dos setmanes».

A penes queden novetats, la majoria ja estan en la cambra obscura, però sí que hi ha milers de llibres de tots els temes i èpoques. És, com en els vells temps, l'únic servei que es presta en esta fase 1 a la biblioteca, atesa la normativa oficial: els ordinadors estan precintats, no es poden utilitzar les taules per a la lectura i, per descomptat, està tancada com a sala d'estudi.

«L'ideal és que els veïns interessats en algun llibre consulten en la Xarxa de Biblioteques si el tenim a la biblioteca de Puçol, una consulta fàcil de realitzar per Internet. Una vegada confirmat, que ens telefonen al 961 424 086 i així li ho preparem perquè, quan vinga, el tràmit siga el més ràpid possible», finalitza Narciso.

Buscar, cridar i vindre a recollir. De pas, els que tenen llibres depositen en la bossa diària aquells que, de moment, passaran per la quarantena.

Tot això en un horari de moment limitat: de dilluns a divendres, d'11.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.30 hores.

Aprofitant eixa futura «normalitat» que ens anuncien, per a aquells que ja estan saturats de tanta pantalla (és igual la grandària) el retorn a l'entranyable full de paper pot ser una bona tècnica de relaxació.

Hauries de provar-ho… és l'últim en això que anomenem «el plaer de la lectura».

Informa i fotos: Sabín | Cartell: Sento Pascual

fotos face276-biblioteca-narciso

21 Maig 2020
FaceBook  Twitter  

Altres