Es reprenen els cursos de l'Escola d'Adults La Barraca, en modalitat virtual

Després de veure's interromputs durant les últimes setmanes a causa de la crisi sanitària provocada pel COVID-19, els cursos de l'Escola Permanent d'Adults La Barraca comencen a reprendre's. Això sí, fins que s'anuncie el final de l'estat d'alarma s'impartiran de manera online. Alguns grups ja estan rebent material i classes virtuals a càrrec dels seus professors a través de WhatsApp i Skype. Tot, amb l'objectiu d'aprofitar el que queda de curs en la mesura que siga possible.

Per a garantir el progrés dels estudiants, des de l'equip docent de l'escola i l'Ajuntament s'ha pres la decisió d'adaptar l'activitat formativa a les noves circumstàncies que ens envolten estes setmanes. Així, cada professor es posarà en contacte amb l'alumnat per a informar sobre la nova dinàmica d'aprenentatge entorn del material d'estudi, les tasques a realitzar, la modalitat de les lliçons i l'avaluació.

La dinàmica depén dels mitjans dels quals disposa cada professor. «O bé es grava la classe i s'envia a través de WhatsApp, o bé es fa un Skype amb classe en directe, almenys, una o dues vegades per setmana...», explica Mari Paz González, directora de l'escola: «Després s'enviaran els exercicis, enllaços a continguts, teoria... I se solucionaran dubtes a través de WhatsApp», afig.

Alguns grups ja han començat este nou sistema a través d'aplicacions i programes informàtics com WhatsApp o Skype. En alguns casos, com el dels alumnes d'Alfabetització, s'ha enviat el nou material d'estudi als seus propis domicilis perquè treballen durant este temps.

«Encara no hem arribat a tots perquè requereix temps», comenta la directora. «A més, ens està costant contactar amb alguns alumnes», assenyala, animant als qui encara no han rebut notícies de l'escola a enviar un correu electrònic a l'adreça Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. .

El sistema d'avaluació dependrà del temps que transcórrega fins que, per ordre de les autoritats nacionals, es puga reobrir el centre. Si tot ocorre segons el que es preveu, es planteja una avaluació basada en un 50% en el treball que els alumnes realitzen des de les seues cases i en un 50% en un examen presencial que es realitzaria a la volta. «De moment esperarem quant dura tot això», comenta Mari Paz González, que afig que l'important és «salvar el curs com siga».

Informa: Irene Mollá | Fotos: Sabín

186-inauguracion-curso-epa-1

26 Març 2020
FaceBook  Twitter  

Altres