Art per la igualtat: Gal·la Marín guanya el IV concurs de cartells per la dona

Com a aperitiu al conjunt d'actes programats per a la Setmana de la Dona, prop de 300 alumnes de l'IES Puçol han participat en la quarta edició del concurs de cartells sota la temàtica de la lluita per la igualtat entre gèneres. D'entre els 20 finalistes, un jurat compost per membres de l'Ajuntament i de l'institut ha seleccionat als guanyadors, Gal·la Marín, Artur Fytsyk i Eric Lupfer.

Audrey Hepburn, Frida Khalo i Marie Curie són algunes de les protagonistes del cartell elaborat per GalaMarín, guanyadora d'esta edició. En el seu disseny ha volgut rescatar els icones femenins més destacats de la història. «Vaig pensar que la millor manera d'inspirar i mostrar a les dones que poden ser el que vulguen era incloure estes personalitats en el meu cartell», explica la jove, que estudia primer de Batxiller científic: «És un projecte molt interessant que ens ha permés mostrar el nostre compromís cap a la dona i la defensa dels seus drets».

Esta edició és la primera en la qual el concurs no es restringeix a els alumnes de l'assignatura de Plàstica, que només s'imparteix en determinats cursos, sinó que es realitza de manera oberta per a tots els alumnes de l'institut. En general hi ha hagut molta participació respecte a anys anteriors, segons els organitzadors, entre els quals hi ha professors i membres de la direcció de l'institut, tècnics de l'Ajuntament i regidors.

Concretament, el jurat va estar compost per Pilar Millán i Elena Campaña, directora i vicedirectora del centre; Elena Sánchez, professora; Amparo Ferrer, tècnic de Benestar Social; Sento Pascual, tècnic de comunicació; José María Esteve, regidor d'Educació i Paz Carceller, alcaldessa.

El segon premi se l'ha emportat Artur Fytsyk, que també estudia primer del Batxiller científic i que va decidir participar perquè «m'agrada dibuixar i em semblava una manera d'ensenyar el meu art, a més de representar els drets de la dona», i apunta que és la primera vegada que realitza un cartell digital amb un programa informàtic: «Vaig pensar el disseny, els colors i em vaig descarregar una lletra bonica i les icones, que representen les professions que pot exercir la dona en la societat, com la ciència o l'art».

I amb un disseny fet a mà ha obtingut el tercer premi Eric Lupfer, de segon de l'ESO. «Vaig començar a donar-li voltes i de sobte se'm va ocórrer que podria representar la lluita de tots per la igualtat amb una muntanya i el fet d'escalar-la i intentar arribar al cim», explica el jove, de tan sols 13 anys, que assegura que no ho esperava: «Jo estava content pel fet de participar... I m'he emportat un premi».

I és que, a més d'un diploma, els tres premiats rebran un xec per a gastar en els comerços locals de l'Associació de Comerciants i Empresaris de Puçol: la guanyadora, de 200€, el primer finalista, de 150€ i, el segon finalista, de 50€, aprofitant per a treballar també pel desenvolupament del comerç local i de proximitat.

A més dels tres premiats, el jurat va triar el passat 6 de febrer als 20 finalistes sobre la base de tres criteris: disseny, eslògan i missatge. Qui vulga veure'ls pot fer-ho, ja que estos cartells s'exposaran a la Casa de Cultura a partir del 28 de febrer.

«M'agradaria que qui veja el meu disseny pense sobre els papers tan importants que han tingut estes dones, i en el de moltes altres que per motius de discriminació no han tingut aqueix reconeixement», explica Gal·la Marín: «M'agradaria inspirar a altres persones a fer el mateix que elles… I no sols a dones, sinó també a homes», destaca la guanyadora del concurs.

Informa: Irene Mollá Fotos: Sergio Maestro

fotos face

84-concurso-carteles-3

18 Febrer 2020
FaceBook  Twitter  

Altres