Puçol celebra el cinquantenari de la coronació de la seua patrona

Cada mes, almenys un acte: és l'objectiu de la comissió que organitza la programació dels 50 anys de la coronació de la Verge al Peu de la Creu com a patrona de Puçol, una efemèride que també es correspon amb el 450 aniversari del descobriment de la imatge en el monticle del Cabeçol, per part del venerable Pere Muñoz. Els actes van començar l'11 de gener amb una missa i una conferència sobre la restauració de l'anda de la imatge.

Amb la solemne entrada de la imatge de la Verge al Peu de la Creu, patrona de Puçol, en braços del rector Ismael Ortiz, van començar el dissabte 11 de gener, a les 19 hores, els esdeveniments programats per la comissió que s'encarrega de coordinar els actes culturals i religiosos al llarg de tot l'any.

L'església dels Sants Joans es va omplir per a esta primera activitat que va començar amb una missa especialment emotiva per la presència de la imatge original de la patrona presidint l'altar, una talla descoberta per Pere Muñoz en 1570.

En finalitzar la missa, en la mateixa església es va projectar un power-point amb imatges dels treballs de restauració de l'anda amb la imatge de la patrona, treballs duts a terme per un equip de professors de la Universitat Politècnica de València format per José VicenteGrafiá Sales, José Manuel Simón Cortés i Laura Flores López.

Precisament José Manuel Simón (llicenciat i doctor en Belles arts) i Laura Flores López (llicenciada en Belles arts i restauradora) van ser els encarregats d'explicar al públic assistent quins han sigut els procediments duts a terme per a una correcta restauració del grup escultòric de la Verge al Peu de la Creu.

En la seua intervenció, a més de mostrar com s'han d'efectuar estes actuacions perquè siguen reversibles i no afecten el monument original, també van destacar una sèrie de mesures que s'han de prendre, en el dia a dia, perquè el nostre patrimoni es conserve en les millors condicions i que inclouen mesures tan senzilles com no utilitzar productes químics ni aigua per a la neteja quotidiana.

Les activitats del cinquantenari continuen el dissabte 1 de febrer amb la presentació d'hivern dels festers i festeres infantils, joves, casats i de la tercera edat d'enguany, també en els Sants Joans. És el moment en el qual els veïns podran conéixer per fi qui seran els encarregats d'organitzar les festes patronals al setembre d'enguany.

També al febrer, però el dia 27, el Club d'Història Puçol oferix una xarrada amb un recorregut pels 450 anys des del descobriment de la Verge al Peu de la Creu, xarrada que es realitzarà en la mateixa església i que comptarà amb diversos ponents: el rector Ismael Ortiz, el regidor de Cultura José M. Esteve, el fundador del club IsiLucas i l'arquitecte José M.Tortajada, entre altres.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

fotos face

14-conferencia-patrona-2

18 Gener 2020
FaceBook  Twitter  

Altres