«Dolç Nadal»: 14 anys apostant pel consum familiar de la nostra benvolguda clementina

Dolç Nadal complix 14 anys potenciant el consum de clementina entre els veïns amb una aposta familiar: 1.320 alumnes d'infantil i primària han participat en un concurs de dibuix on la clementina és la protagonista i els guanyadors es convertixen en les postals nadalenques que utilitzen la cooperativa Copuzol i l'Ajuntament de Puçol per a felicitar el nadal.

Mariano Aguilar, president de Copuzol, va ser l'encarregat de presentar l'exposició i el lliurament de premis d'una col·laboració que va començar a la fi del segle XX, moment en el qual la cooperativa i l'Ajuntament de Puçol van unir forces per a potenciar «el consum nadalenc del millor producte que tenim en esta època a la Comunitat Valenciana, que és la clementina».

En els primers anys es van organitzar campanyes publicitàries conjuntes per a potenciar Els gallons de la sort, orientant el consum directament a la nit de cap d'any. Però amb el nou segle es va plantejar crear escola, acostumar a les famílies al fet que la clementina siga un més de la família en nadal.

I per això, des de fa 14 anys, la manera de potenciar el consum és felicitar a tots els empleats, socis i clients de totes dues institucions amb unes postals nadalenques que han sigut dissenyades per 1.320 alumnes dels col·legis Luis Vives, La Milotxa, Jaume I, Verge al peu de la Creu, American  School of València, Alfinach i Caxton College, al costat dels alumnes del Taller d'Habilitats i de l’ADIS  (Associació de Discapacitats de Puçol).

Una àmplia exposició, amb uns 200 dissenys realitzats per alumnes d'educació infantil i primària, s'exhibix en el restaurant de la cooperativa Copuzol fins a finals de desembre, com a homenatge als participants i suport al treball realitzat pels professors i alumnes de tots els col·legis públics, concertats i privats de Puçol.

Però, a més, Dolç Nadal premia cada any a un estudiant de primària i un altre d'infantil de cada centre participant i ho fa amb un doble reconeixement: d'una banda, un lot de regals que van recollir el dimarts 3 de desembre en la cooperativa; i per un altre, i més important, els seus dibuixos són els triats per Copuzol  i l'Ajuntament per a dissenyar les postals amb les quals feliciten aquest nadal a tots.

I enguany, els guanyadors han sigut: Tere Leydi Jhaneth, Nerea Callejas, Eric Pérez, Aitana Ventura, Juan Larrinaga, Mar Fenollosa, Sandra Tamarit, Julia Gutiérrez, Jimena Ortín, Daniel Berruete, Enma Jorro, Ainoa Olivares, Adiel Muñoz, Elías y Elisabeth López.

Al costat de la directiva de la Fundació Copuzol, el lliurament de premis va estar a càrrec del regidor José Mª Esteve i l'alcaldessa Paz Carceller, els quals destacaren «la importància del treball que realitzen els alumnes i els professors per a dissenyar, dins de les seues classes, un treball que ens recorda que la clementina és fonamental en la nostra horta i al nostre poble».

Informa i fotos: Sabín

fotos face

730-dol-nadal-2

 

12 Desembre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres