Els escacs també existixen… i tenen futur a Puçol

Tres experts jugadors —José Baltasar, Enrique Esteve i Andrés Benito— es reunixen els dilluns i dimecres a la vesprada amb un xicotet grup de xiquets i joves, en el Sindicat Agrícola, per a mantindre viva a Puçol una escola esportiva diferent: el Club d’Escacs Jove de Puçol. Són conscients que els escacs no estan de moda, però continuen apostant per una associació per a ensenyar a alumnes de totes les edats, per a mostrar les seues habilitats en tornejos com el de festes i, si tot va bé, per a competir l'any vinent.

Els escacs són una d'eixes activitats que un no sap molt bé on situar. A Puçol, durant anys tenia la seua seu a la Casa de Cultura, era una escola municipal de cultura més. Després va decaure l'interés pel tema i va desaparéixer durant un temps.

Ara ha tornat, però està considerada com una escola esportiva municipal, encara que la seua seu no està en el Poliesportiu Municipal, sinó en el Sindicat Agrícola. «I no tenim límits ni d'edat ni de nivell: qualsevol que estiga interessat a gaudir dels escacs que s'acoste a parlar amb nosaltres perquè estem ací per a atendre tot tipus d'aficionats», apunta Enrique Esteve.

Una confusió que també s'estén al seu calendari i a les seues activitats, encara que estan molt clares: el Club d’Escacs Jove de Puçol és una nova escola esportiva, que impartix classes els dilluns i dimecres de vesprada, de 17.30 a 19.00 hores, en el Sindicat Agrícola.

José Baltasar és el president, Enrique Esteve el secretari i Andrés Benito el vicepresident. I els tres són veterans jugadors d'escacs que aposten per la continuïtat d'este esport i per retornar a la població l'esplendor que va tindre a la fi del segle passat amb esdeveniments com el Memorial Avelino Puchol, el torneig que va aconseguir reunir a Puçol a grans jugadors nacionals.

«Ja hem organitzat en els últims anys un torneig de festes, amb una simultània d'escacs amb grans campions nacionals, però volem ampliar les exhibicions perquè els veïns vegen que hi ha altres maneres de divertir-se més enllà de les pantalles del mòbil o l'ordinador», explica José Baltasar. «El torneig Vila de Puçol el volem revitalitzar i també volem organitzar simultànies o algun tipus d'exhibició durant la fira del comerç l'any vinent. L'important és recordar que els escacs existeix i té futur ací a Puçol».

Informa i fotos: Sabín

fotos face

668-club-ajedrez-joven-3

14 Novembre 2019
FaceBook  Twitter  

Altres