Els alumnes de l'institut a Portugal: obrint ments i fronteres

Erasmus +, el projecte educatiu de la Unió Europea, ha realitzat el seu primer intercanvi d'estudiants, de cinc nacions diferents, que s'han reunit a Portugal per a desenvolupar les seues habilitats empresarials. Com a representants d'Espanya, van viatjar 8 alumnes de 4t de l'ESO de l'Institut d'Educació Secundària de Puçol, al costat de les seues professores Inma Almela i Elena Campaña.

Ha sigut una setmana realment emocionant a Portugal. Els alumnes van ser rebuts per les seues famílies portugueses, de les quals guarden un gran afecte i un bonic record, i van ser les que van fer possible, que els nostres alumnes arribaren a tot i estigueren atesos com en les seues pròpies cases.

Des del primer moment, la Escola Secundària de Santa Maria da Feira tenia molt ben preparades una sèrie d'activitats per a compartir experiències i treballs entre alumnes i professors.

Als matins, els alumnes treballaven en el seu topic de disseny gràfic; i durant les vesprades, els estudiants de Puçol vivien en cada família d'acolliment que, amb tot afecte, els va rebre i va fer tot el possible perquè se sentiren còmodes. D'esta manera, es van integrar en la vida quotidiana portuguesa, aprenent de la seua cultura i la seua meravellosa gastronomia.

Però no solament va haver-hi vida en família, també realitzem dues eixides per a visitar llocs relacionats amb el patrimoni cultural de Portugal i Santa Maria da Feira. Pujarem fins a una torre al castell i vam veure com es cuinava el seu pa dolç especial, fogaça, que segons la llegenda els va salvar de la propagació de la plaga. També vam ser a Porto, una ciutat preciosa de la qual gaudirem del seu centre històric, els seus ponts i naveguem pel Duero.

L'últim dia, els estudiants van treballar en grups i la seua missió va ser crear un fullet o pòster sobre els dies a Portugal que mostraria el que havien aprés sobre la història cultural de Santa Maria da Feira i Porto. Els alumnes comptaven amb els coneixements adquirits prèviament al seu país d'origen, a càrrec del dissenyador gràfic.

A la vesprada, van presentar els seus treballs i es va veure el vertader propòsit del viatge, el de construir ponts entre els diferents països europeus. Va ser significativa la connexió dels alumnes amb els seus companys d'altres països i, per tant, el comiat va ser un mar de llàgrimes.

Erasmus +, canviant vides, obrint ments i fronteres.

Informa: Elena Campaña | Fotos: IES Puçol

147-instituto-portugal-2

11 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres