L'alpinista Edurne Pasaban enlluerna al col·legi La Milotxa amb un vídeo personalitzat

Quan pares, professors i alumnes van començar el segon trimestre treballant sobre la dona i les diferents professions, tots pensaven a descobrir fites i noms que mai abans havien imaginat… el que ningú va pensar és que una alpinista que ha coronat totes les muntanyes de 8.000 metres anava a gravar-los un vídeo per a agrair-los l'interés per la seua figura i, a més, animar-los a lluitar pels seus somnis… perquè si treballes fort pots arribar a complir-los.

Durant el segon trimestre del curs, els alumnes del col·legi públic La Milotxa estan treballant una mateixa temàtica per a carnestoltes i falles. Sota el lema «Totes i tots podem millorar el món», el projecte del centre treballa perquè els alumnes de 3 a 5 anys comproven que les dones treballen en tota mena de professions i en moltes d'elles han realitzat gestes importants.

«Es tracta que els alumnes descobrisquen que hi ha moltes més dones de les que coneixem treballant en tots els camps imaginables i que, a més, en moltes professions han aconseguit gestes importants», apunta Rosana Bermúdez, la cap d'estudis del col·legi.

En l'àmbit pràctic, això s'ha materialitzat amb l'elecció d'una sèrie de figures de cara a l'elaboració de les disfresses de carnestoltes: els de 2 i 3 anys han treballat sobre la dissenyadora Agatha Ruiz de la Prada; mentre que els de 4 anys han descobert la labor de tres pioneres (Cindy Lee Van Dover, l'aviadora Amelia Earhart i l’alpinista Edurne Pasaban); i finalment, els de 5 anys han girat la seua mirada cap a la història, concretament cap a Cleòpatra, Marie Curie i la pirata Grace OMalley.

La sorpresa va arribar quan la mateixa Edurne Pasaban es va posar en contacte amb els alumnes i professors de La Milotxa, per als quals va gravar un vídeo en els quals felicita al col·legi, especialment al grup dels Dofins, que han sigut els qui han treballat sobre la seua figura com l'única dona que ha aconseguit ascendir totes les muntanyes de 8.000 metres que hi ha en la terra.

En el seu enregistrament, Edurne els convida a continuar treballant, a atendre en tot moment les indicacions de professors i pares i, per descomptat, els anima a proposar-se grans desafiaments perquè segur que si treballen de valent acabaran aconseguint-los.

Per a La Milotxa, una reacció d'este tipus ha sigut tota una injecció de moral… i ara pares, professors i alumnes treballen en els personatges de les falles, on novament la dona és la protagonista: els alumnes de 2 i 3 anys dissenyen els seus ninots basant-se en els llibres de Yayoi Kusama; els de 4 anys s'inspiren en Elvira LindoAstrid Lindgren i Enid Blyton; i, finalment, els de 5 anys centren els seus dissenys en els treballs de la dissenyadora Coco Chanel, la gimnasta Simone Biles i la filòsofa Hipatia d'Alexandria.

«A més de falles i carnestoltes, durant este segon trimestre hem reforçat les experiències sobre la dona i els diferents treballs amb la visita dels cossos de seguretat de l'Estat, que el 8 de febrer van vindre a fer una exhibició, amb la presència de bombers i Guàrdia Civil», finalitza Rosana. «I durant la setmana de les professions, algunes mares estan venint a ensenyar-nos professions poc conegudes per l'alumnat, com a ensinistradora de gossos, bombera, policia o biòloga».

Però el cim, sens dubte, ha sigut la implicació d'Edurne Pasaban… un vídeo d'altura que ha calat profund entre tot el personal de La Milotxa.

El vídeo d'Edurne el pots veure i descarregar ací:
https://www.youtube.com/watch?v=D-qODI602ok

Informa: Sabín | Fotos: La Milotxa | Vídeo: Edurne Pasaban i Sergio Maestro

  

129-edurne-pasaban-4

06 Març 2019
FaceBook  Twitter  

Altres