L'Escola d'Adults comença a l’octubre el «curs dels idiomes»

El dilluns 1 d'octubre es va inaugurar el nou curs de l'EPA (Escola Permanent d'Adults), amb 300 alumnes matriculats que omplien el Espai Social La Barraca. L'alcaldessa Lola Sánchez, la regidora Mery Cortell i la directora de l'escola, Mari Paz González, van ser les encarregades d'obrir aquest curs que ha batut tots els rècords d'alumnes matriculats en classes d'anglés i valencià.

L'Ajuntament de Puçol fa 33 anys que dona suport a la formació d'adults a través de l'EPA, un servei municipal que compta actualment amb el suport de la Diputació de València, que es fa càrrec de dos professors, i de la Conselleria d'Educació.

Una escola que la seua principal característica és «que ens adaptem a les vostres necessitats, així que mai abandoneu els estudis; davant qualsevol dubte el que heu de fer és consultar amb el professorat», va explicar Mari Paz González davant els nous alumnes. Una afirmació que es tradueix en una contínua modificació del programa per a ajustar-ho a les necessitats reals dels veïns.

I esta adaptació aquest curs s'ha transformat en una decidida aposta per l'ensenyament d'idiomes, l'assignatura més demandada pel veïnat: «La crisi va augmentar la matrícula en altres matèries, ara el que més sol·liciten els veïns són idiomes, sobretot anglés i valencià, per a preparar oposicions i presentar-se a treballs de tot tipus».

Però no solament hi ha idiomes, l'EPA ofereix una àmplia programació que aquest curs inclou: alfabetització, neolectors, cultura general, graduat d'ESO, accés a cicles formatius, accés a la universitat per a majors de 25 anys, castellà per a immigrants, tots els nivells de valencià i, finalment, anglés en els nivells A1, A2, B1 i B2.

Un pla d'estudis adaptat a les necessitats reals dels veïns, però també una educació «a mesura dels objectius que cadascun es marque, perquè les metes entre els 300 alumnes que esteu hui ací són molt diferents, en funció de les vostres pròpies necessitats», com va sintetitzar Mery Cortell durant la seua intervenció.

L'acte d'inauguració va ser tancat per l'alcaldessa Lola Sánchez, qui va recordar el suport que en aquests anys estan oferint la Diputació de València i la Conselleria d'Educació, «encara que el gruix del cost econòmic ho assumeix directament l'Ajuntament de Puçol, però veient aquesta sala plena de veïnes i veïns interessats a continuar estudiant, no hi ha dubte que és uns diners ben invertits».

Fran, Satur, Lola, Bea, Mari Ángeles, Luis, Mari Paz i un professor pendent d'arribar seran els encarregats aquest curs d'aconseguir que l'any amb més estudiants d'idiomes en tota la història de l'EPA siga… un èxit internacional.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

682-inauguracion-epa-1

05 Octubre 2018
FaceBook  Twitter  

Altres