Diego Varea inaugura la temporada gratuïta de música i monòlegs en la cafeteria de la Casa de Cultura

El mes de maig, la cafeteria de la Casa de Cultura es transforma la nit dels divendres en un local xicotet, íntim, on sopar i prendre una copa mentre gaudeixes d'una actuació en la qual es combina l'humor i la música. Una activitat pensada per a públic adult (comença a les 11 de la nit) però en la qual un es pot trobar un grup de preadolescentes en primera fila, com li va succeir a Diego Varea el divendres 4: la seua àcida proposta va haver de bregar amb un joc continu de dobles lectures. Alguna cosa que va resultar especialment divertit per a… la primera fila!

Adaptar-se al públic, gaudir de l'ambient, improvisar, la base del directe siga aquest un monòleg o una actuació musical, o millor encara, un menú variat on tot tinga cabuda… fins i tot un públic inesperat.

Diego Varea ja va haver d'adaptar el seu monòleg fa uns anys en la falla Antiga Muralla i el 4 de maig, en l'inici de M&M, Música i Monòlegs, va haver de recórrer a l'experiència per a jugar amb el públic, insinuar sense mostrar, suggerir sense resultar evident, en un desafiament en el qual un mai sap si està improvisant o tot forma part del guió, si realment es troba en una situació forçada o l'artista es troba en la seua salsa.

I com a mostra la brillant cançó en la qual parlava de la Corona, amb una lletra, amb una melodia… d'una senzillesa i una brevetat inigualables: el no-res més absolut. Un gag impecable.

M&M continua durant tot el mes de maig amb variades propostes: el divendres 11 és el torn de Rubén Aparisi, un mag per a tots els públics que presenta el seu espectacle Hago chas… y Aparisi a tu lado.

El mentalisme també té cabuda, el divendres 18, amb un clàssic habitual en les nits de Puçol: Darío Piera i el seu Positiu compulsiu, on combina la màgia i la hipnosi sempre en col·laboració amb un públic que, com ell mateix assegura, ix feliç de les seues actuacions.

El 25 de maig es tanca la campanya d'enguany amb Eva Cabezas, una monologuista àmpliament coneguda per les seues aparicions en televisió (El club de la comèdia, Central de còmics) que estrena en la cafeteria de la Casa de Cultura de Puçol la seua obra Falta ilusión.

Els divendres a la nit, descobreix una casa de cultura diferent… Gratis, naturalment.

Informa i fotos: Sabín

fotos face

326-diego-varea-2

11 Maig 2018
FaceBook  Twitter  

Altres