Es presenta a Puçol la novel.la «Entre les urpes del gat», de Manel Alonso

Un centenar de persones es van congregar el passat 27 d’abril al carrer de la Torreta de Puçol per assistir a la presentació de la novel·la Entre les urpes del gat, de Manel Alonso i Català.

Sota un cel amenaçador, que en alguns moments va deixar caure un petit xàfec, Carme Manuel i Josep Vicent Garcia-Raffi, directors de la col·lecció Narratives de l’editorial 3i4, parlaren en primer lloc de la figura de Manel Alonso i després de la que és la seua quarta novel·la.

Els trons i la pluja primaveral van afegir a la presentació una èpica que ratllà en l’heroïcitat per la capacitat de resistència dels amics i lectors del creador de Pouet, un espai que Alonso definix com el reflex màgic del seu propi poble. Dóna la casualitat que en els darrers capítols de la novel·la l’oratge pren un gran protagonisme subratllant l’atmosfera carregada d’intriga i d’electricitat del relat. Manel Alonso va elegir aquest espai per a la presentació del seu nou llibre perquè a la casa que dona nom a aquest carrer situa, també, l’inici de la pròpia novel·la, l’assassinat del professor universitari Eduard Galcerà.

Entre altres aspectes, Carme Manuel destacà de l’autor de Puçol que «és un practicant de la militància literària, és a dir, una persona compromesa amb el desenvolupament i la normalització cultural en el nostre país, i aquest compromís ferm i permanent al llarg del temps ha quedat ben palés en la seua ja llarga carrera literària».

Mentre que Josep Vicent Garcia-Raffi va dir que la novel·la «és un relat amb continguts de misteri i d’intriga. Un creuament d’històries personals, de rerefons col·lectius... Té força, és entretinguda, compta amb un bon ritme, i ensenya i mostra uns personatges que busquen les arrels del passat i intenten mirar cap a un incert futur».

L’acte va finalitzar amb l’actuació del grup de rock Acid Cookies, que va oferir als assistents un concert trepidant amb format acústic. Acid Cookies és una de les bandes de rock amb més projecció de futur del panorama musical de la comarca.

Informa: Departament de Comunicació | Fotos: Sabín

313-presentacion-libro-2

02 Maig 2018
FaceBook  Twitter  

Altres