Montse Assens i Pau Berenguer reben els premis de poesia i narrativa Vila de Puçol

El divendres 20 d'abril, a les 22.30 hores, es va celebrar en la cafeteria de la Casa de Cultura de Puçol l'entrega de premis de poesia i narrativa Vila de Puçol. Les obres premiades van ser Bugada, de Montse Assens, en l'àmbit poètic, i Germània, de l'escriptor i professor d'història Pau Berenguer.

Van assistir a l'esdeveniment veïns de la localitat de Puçol, membres del jurat, finalistes, representants del club d'escriptura, poetes reconeguts com Manel Alonso i representants de l'ajuntament, entre ells l'alcaldessa Lola Sánchez, el regidor de Comerç i Promoció del Valencià Enric Esteve, i el regidor de Cultura Xavier Alcácer, que va presentar la gala, va fer l'entrega de premis i va agrair de forma especial la presència de Núria Feliu, famosa actriu i cantautora de música popular catalana.

Va rebre el premi en primer lloc Pau Berenguer, que va descriure el seu llibre com un drama bèl·lic de la segona guerra mundial, situat concretament en el conflicte rus-germànic: «Els personatges de la novel·la no barallen per un món més just, sinó pels seus ideals (…) lluitaran per a sobreviure com ho hauria fet qualsevol de nosaltres».

En la seua intervenció va destacar que «Hitler pensava que la guerra era positiva per allò de la selecció natural, la guerra significava la supervivència del més fort», i va finalitzar amb: «Un nazi va dir que l'emoció de la guerra podia curar fins al càncer, però allò no era veritat, la guerra suposava una bona oportunitat per als mediocres».

A continuació, Montse Assens va rebre el premi de poesia per l'obra Bugada, un recopilatori de poemes ordenat de forma intel·ligent en el format del qual destaquen els últims versos de cada poema, que no són sinó records i reflexions —com va dir l'autora—, que pareixen deixar un solatge més durador en la ment del lector (i del poeta): «Els records i les reflexions són allò que enfortixen esta relació».

Va ser, no obstant això, la cantautora Núria Feliu, qui va recitar dos dels poemes que podem trobar en Bugada, concretament els poemes XVIII i VIII.

«Estoy como en casa y como en casa disfruto», va dir la cantautora. «Después de Jaime I fui yo, porque siempre estoy de arriba para abajo».

Al voltant de les 23 hores va començar l'actuació musical que s'allargaria durant una miqueta més d'una hora del cantant i compositor Ona Nua. Un repertori compost per una dotzena de cançons en català, la majoria d'elles pertanyents al seu àlbum anomenat Un gat i l'home al seu costat.

Cal destacar la diversitat de gèneres i influències que nodrixen l'estil musical de l'autor, des de la poesia de Vicent Andrés Estellés (Queia la lluna) i Ramon Llull (Llibre de les bèsties), fins a Radiohead (No surprises), tocant inclús música popular sefardita.

Es va atrevir el regidor i exalcalde de la localitat de Puçol, Enric Esteve, a acompanyar a Ona Nua i posar veu a la cançó d'Ovidi Monllor Homenatge a Teresa, un duet improvisat que va tindre lloc cap al final de l'esdeveniment, passada la mitjanit.

Informa: Marc Caballer | Fotos: Sabín

289-premios-vila-pucol-3

23 abril 2018
FaceBook  Twitter  

Altres